HomeSocietatScience Needs You! torna a Roquetes el 2 d’octubre per divulgar “l’exploració...

Science Needs You! torna a Roquetes el 2 d’octubre per divulgar “l’exploració de l’espai”

Per segon any consecutiu tornen a les Terres de l’Ebre les jornades divulgació científica Science Needs You! (SNY!) que promouen l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC), que enguany tenen com a fil conductor “L’exploració de l’espai: noves oportunitats per a la ciència i la tècnica” i que ha escollit com a protagonista històric a Robert Hutchins Goddard, pioner i inventor del coet a propulsió.

Com en l’edició anterior, l’esdeveniment s’estructurarà al voltant d’una jornada principal (el 2 d’octubre) de conferències i debats que comptaran amb la participació d’alguns dels més destacats científics i emprenedors del país, i algunes activitats complementàries que es faran prèvia i posteriorment.

Tal com explica el president de l’ACDIC, Carlos F. Sopuerta, “aquest any els joves que assisteixin a les jornades tindran l’oportunitat de conèixer i parlar amb gent que treballa actualment en primera línia en l’exploració de l’espai”; mentre la secretaria de l’ACDIC, Àngels Yécora, ha remarcat el fet que “una altra funció de les jornades és, a través dels seus ponents, exemplificar que a Catalunya es tiren endavant empreses de valor afegit molt important, que poden servir per despertar vocacions entre els joves”.

L’acte central tindrà lloc el dissabte 2 d’octubre a l’Observatori de l’Ebre de Roquetes amb les conferències “Una ciutat a Mart” de Guillem Anglada Escudé, investigador Ramon y Cajal a l’Institut de Ciències de l’Espai del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (ICE, CSIC); “Reptes tecnològics de la indústria aeroespacial” per Joan Manel Casalta, enginyer de telecomunicacions; director del Departament de Ciència a l’empresa SENER; “Observant l’univers des de l’Observatori Europeu Austral” del Dr. Xavier Barcons, professor d’Investigació del CSIC, doctor en Física i director de l’Observatori Europeu Austral. A més del col·loqui “Reptes futurs a l’exploració de l’espai” en què prendran part Guillem Anglada, Joan Manuel Casalta i Carlos F Sopuerta, físic, científic titular a l’Institut de Ciències de l’Espai del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (ICE, CSIC) i de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC). Tots tres moderats pel divulgador científic Sheddad Kaid-Salah Ferron. Aquell dia a la tarda, es farà també una visita guiada a l’Observatori de les Terres de l’Ebre guiats per David Altadill, director de l’Observatori de l’Ebre. Per assistir a la jornada cal inscriure’s en aquest formulari: https://forms.gle/ZoKSGakpuHyg4AjV9

Com a actes previs i posteriors a Terres de l’Ebre, el 28 de setembre es presentarà a la Biblioteca Mercè Lleixà el llibre il·lustrat “El meu primer llibre del Cosmos” de Sheddad Kaid-Salah Ferrón amb il·lustracions d’Eduard Altarriba. La presentació anirà a càrrec de Dolors Vidal i Lluís García Rovira, formadora i docent del Departament Amb participació de la Llibreria Valldepérez.

PROGRAMA ACTIVITATS SNY! 2021 TERRES DE L’EBRE

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 14 = 18

Últimes notícies