HomeEntrevistesCèsar Estrany · "Serà l'exposició més visitada de la meua vida, perquè...

Cèsar Estrany · “Serà l’exposició més visitada de la meua vida, perquè la podrà veure tota la gent que passe pel carrer”

ENTREVISTA // Cèsar Estrany és un pintor tortosí que ha residit, gran part del seu temps, fora de Catalunya, on les seues obres s’han fet famoses i de molt prestigi. Durant tota la seua trajectòria professional ha realitzat 178 exposicions en total, a Barcelona, Munic, Madrid, Stuttgart, Abu Dhabi, Mallorca, Eivissa, Buenos Aires… Enguany, organitza una exposició expressament per la capitalitat de Tortosa

PREGUNTA: Què ens pot avançar d’esta nova exposició?

RESPOSTA: Fa tres anys, en la meua última exposició a Tortosa, l’alcaldessa, Meritxell Roigé, em va proposar fer una exposició per a celebrar la capitalitat tortosina, però amb totes les restriccions per la covid, que imposava limitacions de persones, vam decidir que millor no fer-la. Més tard, vaig tenir la idea de fer una exposició completament diferent i que s’adapta perfectament a les restriccions del coronavirus.

P: Quina és esta idea d’exposició?

R: Doncs fer una exposició al carrer, on tothom hi puga accedir. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa i de l’empresa finques Baix Ebre, que està situada al carrer Cervantes, hem decidit fer una exposició a l’aparador d’esta empresa, on cedixo els quadres que vaig pintar en el període de confinament i que reflectixo la Tortosa de fa 150 anys.

P: Podem dir que la teua especialitat és pintar la reconstrucció del passat?

R: Sí, de fet he organitzat exposicions d’este tipus de moltes ciutats, com és Mallorca Antiga, Tortosa Antiga, Amposta Antiga, València Antiga i els Països Àrabs, on he estat vivint més de tres anys pintant este tipus de quadre per al líder àrab de la capital.

P: I de quina manera està reflectida està especialitat en la nova exposició de Tortosa?

R: És un recull de 14 quadres reflectint la Tortosa més antiga, com era el Corpus i la Sortida de la Cinta, que en el seu moment va tenir molta importància i una gran devoció. Em dedico a reconstruir estos moments que no s’han pintat mai, i que es podran trobar ben il·luminats a l’aparador, on la gent no haurà d’entrar a veure-ho, sinó que ho podran fer des de l’exterior.

P: És la primera vegada que fas una exposició d’estes característiques?

R: Sí, és la meua primera vegada i, a més a més, no recordo haver-ho vist mai. En este cas la immobiliària Finques Baix Ebre ens cedix el seu aparador durant un mes i mig per a mostrar al públic la meua col·laboració amb l’Ajuntament. A banda, és una exposició on els quadres no estan a la venda, simplement és una mostra de col·laboració feta expressament per l’Ajuntament.

P: Quan ho podrem veure inaugurat?

R: El dia 27 d’agost, coincidint amb el dia de proclamació de les pubilles de les Festes de la Cinta. A les 12 hores hi haurà una roda de premsa on es presentarà l’exposició i quedarà oberta a tothom. D’esta manera, el públic ho podrà veure a qualsevol hora, durant el mes i mig que l’exposició estarà instal·lada allà.

P: La podem considerar una exposició sense aforament limitat, que era el que més et preocupava

R: Serà l’exposició més visitada de la meua vida, perquè la podrà veure tota la gent que passe pel carrer. A més a més, el carrer Cervantes és un dels carrers més importants i transitats de Tortosa; per tant, d’alguna forma o altra, totes les persones que passaran per davant, inconscientment, la miraran.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 25 = 32

Últimes notícies