HomeMedi AmbientSercosa diu que la CHE no pot denegar res perquè no té...

Sercosa diu que la CHE no pot denegar res perquè no té competències

El contacte informatiu ofert ahir per la presidenta de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), Maria Dolores Pascual, als periodistes de les Terres de l’Ebre va deixar molts titulars. I seqüeles informatives. Una de les peces derivades de les seves declaracions feien referència a la desestimació, per part de la CHE,  del projecte de SERCOSA per construir tres assuts al tram final de l’Ebre per a nous aprofitaments hidroelèctrics. Una afirmació que tingut una resposta contundent per l’empresa aquest matí dimecres, a través d’un comunicat de premsa. A la nota s’afirma que, a dia d’avui, “la CHE, continua sense haver comunicat res a SERCOSA. No existeix cap comunicació en relació amb als projectes presentats i tramitats des de ja fa molts anys”. De fet, afegeix que la CHE, “contràriament al que destaca la informació en els seus titulars, no pot ‘denegar’, ni tampoc ‘desestimar’, els projectes concessionals als quals es fa referència, atès que no té les competències. En el seu cas, només pot fer-ho el Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico. La CHE el que si pot fer són informes, però tampoc en aquest cas són en absolut vinculants per al mateix ministeri, que és al final l’organisme competent per a resoldre-ho”.

Per què a Saragossa sí i aquí no?

En aquest punt, SERCOSA “sí té ganes de saber com és que la CHE fa informes negatius d’aquests projectes concessionals, per fer tres assuts al tram català del riu Ebre, i, en canvi, va fer informes positius amb relació a l’assut que es va construir fa pocs anys al terme municipals de la ciutat de Saragossa”. I l’empresa continua el fil d’aquest presumpta contradicció: “L’opinió pública ha de saber que en aquest cas, a Saragossa (Expo, 2008), la CHE no només va fer informes positius, sinó que, a més a més, va ser la mateixa CHE qui va pagar (amb diners públics), l’esmentat assut. Sembla evident, per tant, que el criteri ha variat en funció del territori on s’ha d’invertir. I més si tenim en compte que els projectes concessionals del tram català es van presentar abans que el de Saragossa”.

Si algun dia -assenyala el comunicat-, qui té les competències per resoldre el procés concessional, que és el Ministerio, efectivament denegués la petició concessional, l’empresa SERCOSA iniciaria un Contenciós Administratiu, ja que les denegacions han d’estar motivades, i no s’entendria per què a Aragó sí, i a l’Ebre català no”. No és una amenaça buida de contingut. La nota es clou recordant que “om a empresa promotora, SERCOSA ja ha obtingut concessions -després de ser denegades per l’organisme competent, per la via de les sentències judicials”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

33 + = 36

Últimes notícies