HomeSocietatSERCOSA valora que la Comissió Europea només rebutja barreres fluvials “obsoletes”

SERCOSA valora que la Comissió Europea només rebutja barreres fluvials “obsoletes”

L’empresa catalana SERCOSA ha reiterat en diverses ocasions que té informes que avalen que els assuts fluents que promou a l’Ebre no retenen sediments i s’ha obert fins i tot a sufragar un nou estudi al respecte.

La PDE, al seu torn, ha invocat l’Estratègia Europea per a la Diversitat 2030, que, amb relació als ecosistemes d’aigua dolça, exposa l’objectiu de recuperar 25.000 quilòmetres de rius “per tal que passen a ser cabal lliure, mitjançant l’eliminació d’obstacles i la recuperació de planes al·luvials”.

La plataforma ho ha difós com un símptoma que la Comissió Europea promou l’eliminació d’obstacles fluvials per a restaurar les funcions naturals dels rius, i entre ells podria haver-hi els assuts. Però SERCOSA ha preguntat directament a la Comissió, a través de l’Europe Direct Contact Center per a fer consultes en línia, i ha obtingut una resposta que considera que avalaria el seu projecte. “L’eliminació de barreres es referix principalment a les barreres obsoletes, és a dir, les que ja no complixen el seu propòsit original o ja no són necessàries”, aclarix la resposta en nom de la Comissió, que sosté que tant la mateixa Estratègia de Biodiversitat com la legislació vigent de la Unió, “reconeixen que les barreres poden complir funcions i serveis importants, com per exemple la mobilitat [la navegabilitat] o la generació d’electricitat”, com SERCOSA creu que seria el cas dels seus tres nous assuts.

Sobre l’obsolescència de les barreres, el delegat de Sercosa a l’Ebre, Joaquim Vallès, es pregunta “si és necessària o no la central hidroelèctrica de Xerta i el seu assut, d’on naixen a més a més els canal del Delta. Si no ho fos, caldria destruir-la, però si no és així, creiem que el model i l’exemple convertixen en molt evident que els tres assuts i les tres centrals que promovem, també ho són”, tanca.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 25 = 34

Últimes notícies

-->