TERRES DE L’EBRE // L’empresa SERVIDEL amb seu social a Deltebre (Baix Ebre) ha realitzat un donatiu a la Creu Roja perquè puguen disposar de més d’un centenar de connexions digitals els seus usuaris de Tarragona i Terres de l’Ebre, i així afavorir la continuïtat als programes destinats a la gent gran. La pandèmia ha agreujat un problema social que afecta directament persones d’edat avançada, de tots els estrats socials, l’anomenada soledat no volguda. Esta acció, vinculada enguany a la millora de la comunicació entre les persones grans, no és la primera que realitza SERVIDEL perquè en anys anteriors havia tingut altres col·laboracions amb la Creu Roja centrades en aquells moments amb ajuts concrets al seu banc d’aliments.
Per a lluitar contra la soledat no volguda, donat el context actual, la Creu Roja ha hagut de transformar a format digital les seues activitats del departament de Gent Gran, amb les dificultats que això representa: per una banda el cost econòmic del manteniment de les targetes de connexió i, per l’altra, la dificultat d’aprendre el llenguatge digital en edats avançades.
Per este motiu SERVIDEL ha decidit col·laborar amb la Creu Roja per a lluitar contra l’escletxa digital que patix el col·lectiu de les persones grans. Amb el seu donatiu la Creu Roja cobrirà 108 connexions per a tauletes que donen cobertura a projectes del departament de Gent Gran duts a terme a tota la demarcació.
Els programes d’atenció a la gent gran busquen fomentar l’autonomia i estimular les funcions cognitives de les persones grans, alhora que lluiten contra la soledat no volguda que es patix a tots els estrats socials, independentment de la seua capacitat econòmica. Atès el context actual i amb l’objectiu de donar continuïtat als nostres projectes, l’entitat ha fet una readaptació dels seus programes a format digital.
Per a fer realitat esta transformació, s’ha fet l’entrega de tauletes i s’han activat accions de dinamització i tallers que busquen trencar l’esmentada escletxa digital. Per fer-ho possible es realitzen tallers i formacions per a acompanyar les persones usuàries a fer ús de les eines digitals: com fer una videotrucada, com connectar-se a jocs interactius, realitzar gimnàstica virtual, connectar amb els projectes que fomenten l’estimulació cognitiva i el treball grupal dels nostres projectes per a potenciar la socialització de grup. Estes formacions també busquen evitar l’aïllament i connectar-los amb els seus éssers estimats.
Des de l’entitat, la responsable del departament de Gent Gran i Dona Víctima de violència de gènere, Míriam Giménez, posa èmfasi en la importància d’aprofitar-nos dels avantatges dels entorns digitals: “l’entorn digital, com tot a la vida, té la seua part negativa i la seua part positiva. Nosaltres agafem la part positiva per a aprofitar les eines que tenim a l’abast en l’entorn digital i afavorir la qualitat de vida dels nostres usuaris i usuàries. No és fàcil, però està essent meravellós i molt gratificant veure l’emoció de les persones usuàries en veure’s que poden formar part d’un món que se’ls feia molt llunyà i inaccessible. Cosa que reforça la seua autoestima i el seu sentiment de pertinença a la societat actual”.
SERVIDEL, una empresa del territori
SERVIDEL és una empresa avalada per prop de trenta anys en el sector de la construcció, una firma dinàmica amb una gran capacitat d’adaptació tecnològica. Amb seu social al polígon industrial Les Molines de Deltebre, ha aconseguit durant els darrers anys un gran renom en l’àmbit de l’obra pública i privada i amb tres conceptes molt contundents de “compromís, dedicació i confiança” no dubta a encarar el futur amb optimisme, sense oblidar-se del seu compromís social com és esta iniciativa amb la Creu Roja destinada al sector de la gent gran a la demarcació de Tarragona i Terres de l’Ebre.
La Creu Roja, una ONG de referència
La Creu Roja representa el més gran moviment humanitari, ciutadà i independent del món que col·labora des de fa 155 anys amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arriben a totes les persones arreu del món. A Catalunya la Creu Roja compta amb més de 16.600 persones voluntàries i més de 300 punts d’atenció a tot el territori que permeten atendre anualment mig milió de persones, 165.000 de les quals en programes socials. L’entitat té també el suport de més de 227.000 persones sòcies, empreses i aliats. La Creu Roja pertany al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, present a 192 països i actua sempre sota els seus set principis fonamentals: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Caràcter Voluntari, Unitat i Universalita