HomeInfraestructuresServidel construeix una nova urbanització de 55 cases sostenibles a Tarragona, un...

Servidel construeix una nova urbanització de 55 cases sostenibles a Tarragona, un projecte pioner a Catalunya

Servidel, empresa amb seu a Deltebre, iniciarà ben aviat al Catllar, molt prop de Tarragona, la construcció d’una nova urbanització de 55 habitatges sostenibles. Les cases, ubicades al Mas de Pallarès, plantegen una construcció sostenible en tant que s’apliquen sistemes constructius que segueixen la tradició local, integren instal·lacions d’energies renovables i utilitzen materials de km0.

Per dimensions i característiques, el projecte és pioner a Catalunya, i suposa una gran aposta de Servidel per fer front als reptes mediambientals del futur dintre del sector de la promoció immobiliària. El projecte, anomenat Marga, neix de la voluntat d’entendre la casa com a principi: un espai que no només ha de respondre a les necessitats dels seus habitants, sinó també als seus valors. MARGA són espais agradables, connectats amb l’exterior, sostenibles, sans i polivalents.

Foto: Cedida

Les seves cases integren una instal·lació d’autoconsum fotovoltaic amb un sistema d’aerotèrmia i sòl radiant, sent la combinació més eficient per climatitzar l’habitatge i cobrint, durant el dia, el 100% de la demanda energètica de l’habitatge amb energia verda. A més, Marga recol·lecta i emmagatzema en un dipòsit sota terra, l’aigua provinent de la pluja, que podrà ser utilitzada segons les preferències de cada usuari. L’altra gran novetat de Marga és la realitat virtual, aquesta eina, explica Sergi G., director creatiu de Servidel i co-fundador de Marga, permet veure a través d’una experiència immersiva, l’interior i exterior de les cases com si s’hi estigués en persona, donant la possibilitat de contemplar el futur habitatge i passejar-s’hi en qualsevol direcció abans que hagi estat construït.

Servidel, la promotora i constructora de la iniciativa, és una empresa familiar deltebrenca dedicada, des del 1993, a l’obra pública, la construcció i el manteniment de grans infraestructures a Catalunya, que ha anat evolucionant amb el temps i adquirint cada vegada més compromisos amb la sostenibilitat, el retorn social o la igualtat en l’empresa. Trobareu més informació sobre el projecte a la pàgina web www.casamarga.cat i al seu Instagram @casa.marga.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + = 11

Últimes notícies