HomeSocietatSimulacre del PENTA per exercitar el desplegament policial en cas d'accident nuclear...

Simulacre del PENTA per exercitar el desplegament policial en cas d’accident nuclear a l’entorn de la central d’Ascó

Unes quaranta persones han participat aquest dijous en el simulacre del Pla d’E-mergència Nuclear Exterior a les Centrals Nuclears de Tarragona (PENTA), que s’ha fet per exerci-tar el desplegament policial en cas d’accident nuclear a l’entorn de la central d’Ascó. En l’exercici, els membres del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), conjuntament amb els Mossos d’Esquadra i la Unitat Militar d’Emergències (UME), s’han establert en quatre punts als termes municipals del Molar, Maials, la Fatarella i Móra la Nova, per conèixer els punts de controls d’accés i verificar l’equipament radiomètric. Els membres del Grup Radiològics també han format els agents sobre l’ús de l’aplicació de control dosimètric per detectar les radiacions ionitzant.

L’exercici ha començat a primera hora d’aquest dijous al matí i s’ha allargat aproximadament unes quatre hores. A més, també s’han muntat tendes de campanya de la UME en els diferents punts de controls. L’objectiu del PENTA és evitar o almenys reduir els efectes adversos de les radiacions ionitzants sobre la població en cas d’accident nuclear a les instal·lacions d’Ascó i Vandellòs.

Hem entrenat el control dosimètric del personal que actuaria en cas d’emergència. És molt important el simulacre per conèixer els punts de controls d’accessos que ja estan redefinits, però és bo assajar i provar, i, en segon lloc, perquè tota persona que actua en una emergència nuclear ha de saber la dosis que rep, per tant, el control dosimètric és fonamental“, ha afirmat el cap d’àrea de la subdirecció d’Emergències i Protecció Física del CSN, Antonio Ortiz.

El responsable també ha assegurat que l’exercici ha estat un èxit. “Tot ha funcionat perfectament, tothom sabia on havia d’anar i l’assignació dels dosímetres ha anat molt bé, estem molt contents“.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 6 =

Últimes notícies