HomeEsportsSuperada la segona convocatòria extraordinària de proves físiques arbitrals de futbol sala

Superada la segona convocatòria extraordinària de proves físiques arbitrals de futbol sala

TERRES DE L’EBRE // Segona part de les proves físiques arbitral amb un format extraordinari. Adaptant-se a la situació sanitària actual de la Covid-19, la segona convocatòria de les proves físiques i tècniques dels àrbitres de futbol sala ha mantingut un caràcter extraordinari.

El Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol ha citat a 91 col·legiats de 2a Divisió B nacional de futbol sala, de 3a Divisió nacional de futbol sala i de Divisió d’Honor Catalana, per realitzar les proves físiques i tècniques dels àrbitres de futbol sala al llarg del matí del diumenge 27 de desembre de 2020, al Pavelló Municipal Xavier Ballber, de Cervelló. Unes proves físiques que s’han dut a terme en grups reduits, per tal de preservar la seguretat de tothom.

En total, han estat convocats 91 àrbitres de les categories de 2a Divisió B nacional, de 3a Divisió nacional i de Divisió d’Honor Catalana de Futbol Sala. D’aquests 91 àrbitres convocats, 90 han realitzat les proves, dels quals 84 han estat aptes i  6 no aptes, o bé per lesió o per no superar els temps reglamentaris. 

Recordem que el col·lectiu arbitral de futbol sala ha de superar, al llarg de la temporada, dues convocatòries de proves físiques per tal de poder exercir la seva funció. Unes proves físiques que són obligatòries per a totes les categories excepte per als àrbitres assistents.

Enguany, aquestes proves físiques s’han hagut d’adaptar a les necessitats arbitrals actuals, tenint en compte la competició.

Els àrbitres convocats, han hagut de superar tres tipus de proves:

EL ‘TEST YO-YO’: Té l’objectiu de mesurar la capacitat de recuperació d’una persona que se sotmet a un exercici progressiu màxim i intermitent, realitzant una sèrie de repeticions amb carreres d’anada i tornada de 40 metres, variant la velocitat en progressió ascendent.

EL ‘5X30’: Es basa en mesurar la velocitat mitjana en carreres ràpides i repetides en uan distància específica, similar a la carrera específica que realitza un àrbitre en una pista de futbol sala.

EL ‘ZIG/ZAG’: Per tal de mesurar la velocitat mínima en un ci rcuit amb les diferents formes que pot córrer l’àrbitre (frontal, lateral i cap enrere) en una pista de futbol sala.

Tots aquells col·legiats que no hagin superat aquesta segona convocatòria de les proves físiques arbitrals, s’hauran de presentar a la jornada de respesca que convocarà el CTAFS, de cara al proper diumenge 31 de gener de 2021.

A més, el diumenge, 10 de gener de 2021, es realitzaran les proves físiques i tècniques als àrbitres que superin el curs de Nadal i als àrbitres territorials que no van ser aptes a la primera convocatòria.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies