HomeSocietat'Teixim-nos vides dignes', el lema de l'Assamblea Feminista per reivindicar el 8M

‘Teixim-nos vides dignes’, el lema de l’Assamblea Feminista per reivindicar el 8M

Dilluns a la tarda l鈥Assemblea Vaga Feminista 8M de les Terres de l鈥橢bre va fer una roda de premsa amb motiu del 8 de mar莽, Dia Internacional de les Dones treballadores, per explicar la jornada de mobilitzaci贸 aix铆 com el missatge que volen donar.

‘Teixim-nos vides dignes’, 茅s el lema amb el qual sintetitzen el missatge que volen donar. “Si tenim la necessitat de teixir-nos, de construir-nos vides dignes 茅s perqu猫 no les tenim“. Malauradament, les dones al s. XXI continuem patint desigualtats d’oportunitats, drets i llibertats, aix铆 com m煤ltiples viol猫ncies. En els 煤ltims temps, hem escoltat discursos creats per l鈥檈xtrema dreta i que es difonen, especialment entre els m茅s joves, a trav茅s de xarxes socials, afirmant que s鈥檋a arribat massa lluny en la conquesta dels drets de les dones.

Este missatge 茅s terriblement perill贸s, primer perqu猫 se鈥檔s diu que no cal continuar avan莽ant per posar fi a situacions com els feminicidis, les agressions sexuals, la bretxa salarial o les LGTBIQ+f貌bies. En segon lloc, perqu猫 si se鈥檔s diu que s鈥檋a arribat massa lluny, el missatge que hi ha 茅s que cal retrocedir en estos drets. “Cal, doncs, insistir m茅s que mai en la necessitat de continuar avan莽ant en clau feminista, i desmentint els discursos que afirmen que no cal m茅s feminisme perqu猫 ja no hi ha masclisme” ha expressat N煤ria Rodr铆guez, membre de la Vaga Feminista de les Terres de l鈥橢bre.

Han aportat algunes dades per emfatitzar en aquesta necessitat de continuar lluitant en clau feminista:

  • les dones a Catalunya guanyen un 20,6% menys que els homes
  • les dones dediquen de mitjana gaireb茅 el doble de temps que els homes a les feines
  • dom猫stiques i de cura no remunerades (3 h 54鈥 per 2 h 02鈥)
  • el 60,1% de les llars tenen un home com a persona de refer猫ncia (茅s a dir, com la persona amb m茅s ingressos)
  • el 52,8% de la poblaci贸 en risc de pobresa s贸n dones
  • 4 feminicidis als Pa茂sos Catalans en el que va d鈥檃ny
  • a Catalunya l’assetjament creix un 62%, els delictes sexuals un 38%
  • les agressions LGTBIQ+f貌biques han crescut en un 27% a Catalunya el darrer any
  • el 60% dels casos d鈥檃gressions racistes les v铆ctimes s贸n dones.

Aix铆, doncs, ens hem de teixir vides dignes perqu猫 no les tenim. Les volem teixir, des de la comunitat, des del col路lectiu, des de la cura, la trobada, la diversitat, la sororitat, l鈥檃utoorganitzaci贸… Entre totes, diverses per貌 unides per l鈥檕pressi贸 que al sistema patriarcal implica ser dona o una identitat dissident. Per aix貌 enguany durant la manifestaci贸 del 8 de mar莽 parlaran dones de diversos col路lectius perqu猫 volem representar la diversitat que representem: pagesia, del col路lectiu LGTBIQ*, col路lectiu (RE)Acciona (antiracisme) , PAH (feminitzaci贸 de la pobresa), precarietat laboral (CGT i USTEC), companyes del col路lectiu per la retirada pel monument franquista, les companyes de l鈥檈quip femen铆 de Rugby Les Taus, ASSIDE, alguns col路lectius feministes d鈥檃rreu del territori com ara l鈥橝ixada Lila i les Muixes. Per qu猫 juntes lluitem contra les desigualtats, discriminacions i injust铆cies que patim. Per aix貌 enguany teixim feminisme“, ha expressat Doina Gherta, membre de la Vaga feminista.

Durant el 8 de mar莽, al mat铆 i fent convocat貌ria a les 11h a la pla莽a Barcelona, realitzaran piquets informatius, a les 17.30鈥痟 a la mateixa pla莽a es realitzar脿 un taller de pancartes i finalment a les 19h a la pla莽a del mercat la manifestaci贸.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

78 + = 82

脷ltimes not铆cies