Temps d’escacs

La lliga catalana d’escacs va donar el seu tret de sortida el passat cap de setmana de 21 i 22 de gener. Com sempre, compta amb una nodrida participació dels clubs ebrencs que, en els últims anys, s’han proclamat com a nous referents a escala de país. El Gandesana i el Club d’Escacs Amposta han arrancat la seua participació a Segona Nacional: els terraltins ho fan amb un equip consolidat que aplega gran part dels millors escaquistes de la zona i també una escola que creix any a any.

Pel que fa al Club Escacs Amposta, enguany celebra el seu 75è aniversari i ho fa en el moment més dolç de la seua història. A més del primer equip, l’Amposta compta amb una seixantena d’alumnes a l’escola i ha estat el club més llorejat al campionat de Catalunya per equips d’edats: va aconseguint la primera posició al sub-10, la segona al sub-8 i la tercera al sub-12 i sub-18. Entre els joves jugadors destaca Gerard Tallada, que amb onze anys és ja una de les joves promeses dels escacs de l’àmbit català.

També, en el terreny individual, a l’Ebre destaca, sobretot, el tortosí Xavier Mompel, ara formant-se a les files del CE Valls i que ha destacat com a sub-12 en tornejos de prestigi internacional com el Sunway Chess Festival de Sitges, on va fer taules amb un Gran Mestre de gairebé 2600 punts d’ELO, i a l’Open Internacional de Roquetas de Mar. Una altra jove promesa és el roquetenc Gerard Añó, que amb 16 anys és Mestre Català i continua la seua trajectòria ascendent també a les files del CE Valls.

Els escacs ebrencs viuen una nova època d’esplendor i, amb la proliferació de les escoles, tot fa pensar que durarà una bona colla d’anys. Els aficionats en gaudirem… i mai és tard per a començar.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 57 = 66

Últimes notícies