HomeSense categoriaTercer any amb més parelles de flamencs al Delta de l'Ebre des...

Tercer any amb més parelles de flamencs al Delta de l’Ebre des del 1992

La colònia reproductora de flamencs va començar enguany a instal·lar-se en un dic de les salines de la Trinitat cap a finals d’abril i va allargar el període de posta fins a la tercera setmana de maig.

Este diumenge, com cada any a excepció dels que la colònia reproductora no ha criat (per exemple, el 2015) el Parc Natural del Delta organitza la jornada d’anellament de polls (se n’anellaran uns 400, amb la col·laboració de voluntaris en l’encerclament) a la Punta de la Banya, una acció que permet la identificació individual de cada exemplar i contribuïx al coneixement de la seua biologia i ecologia per a donar suport a diferents projectes científics, divulgatius i de sensibilització sobre la població dels flamencs de la Mediterrània occidental.

Enguany, tècnics del Parc han comptabilitzat, mitjançant una foto aèria, un total de 2.985 parelles de flamencs, una xifra que se situa molt per sobre de la mitjana des que esta au va establir-se el 1992 a les salines de la Trinitat. Només quatre vegades s’han superat les 2.500 parelles, i el rècord es va establir el 2009 amb 3.139 parelles. 

 

Se superaran els 4.000 anellaments

Des del 2004, el parc ha anellat 3.970 exemplars de flamenc, dels quals s’han obtingut gairebé 17.000 registres en una àrea molt extensa que inclou 14 països d’Europa, Àfrica i Àsia, des de l’estuari del Sena fins a la costa atlàntica de Mauritània, i des de Portugal fins a Turquia. El flamenc és una de les espècies més emblemàtiques del Delta. De fet, és un dels pocs llocs de la Mediterrània on es reproduïx de forma regular. Va fer alguns intents a la dècada dels 70 i 80 i finalment ho va aconseguir el 1993.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 87 = 94

Últimes notícies