HomeAgriculturaTeresa Jordà aplaudeix la bona recuperació dels camps d'arròs afectats pel temporal...

Teresa Jordà aplaudeix la bona recuperació dels camps d’arròs afectats pel temporal Glòria

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, s’ha reunit avui amb els arrossaires a Deltebre, per conèixer la situació del sector vuit mesos després de patir el temporal Glòria, i coincidint amb l’inici de la campanya de la sega de l’arròs, que ha pogut viure en primera persona.

Teresa Jordà s’ha mostrat satisfeta en comprovar que bona part dels camps d’arròs que després del temporal havien quedat negats amb aigua salada han pogut tornar a produir arròs. La consellera ha reconegut l’esforç dels arrossaires  i les comunitats de regants i els ha felicitat pel bon profit que han fet de les ajudes destinades a la recuperació del potencial productiu de les explotacions agràries afectades. “Els ajuts han servit per fer la feina per a la qual estaven previstos: tornar a cultivar l’arròs que avui es comença a segar”, ha dit la consellera.

En aquest sentit, el Departament d’Agricultura ha concedit 6M€ per a la recuperació del potencial productiu de les finques afectades, que han beneficiat 515 sol·licitants a tot Catalunya, ha recordat la titular d’Agricultura. Aquests ajuts es van plantejar en dues línies, uns adreçats a les despeses de realització d’actuacions per a la restitució del potencial productiu i els altres consistien en la compensació de les càrregues financeres per operacions de finançament.

D’altra banda, també es s’han destinat 3,8 M€ a pagar el sobrecost de l’electricitat per evacuar l’aigua de mar que havia inundat les finques terra endins i per pagar les reparacions de la xarxa de reg que havien d’afrontar les comunitats de regants. D’aquest ajut se’n beneficiaran 42 comunitat de regants d’arreu de Catalunya.

Pescadors i aqüicultors també afectats

El temporal Glòria també va colpejar molt durament el sector pesquer i aqüícola de la zona. En aquest àmbit, el Departament també  ha concedit 88 ajuts, que corresponen a un import total de 493.872 euros. D’aquests 88 expedients aprovats, 16 han estat per al sector aqüícola, per un import de 274.955 i els 72 restants, d’un import de 218.916 euros, per a les persones propietàries i/o armadores d’embarcacions pesqueresd’arts menors amb port base a Catalunya, per a la compra dels ormeigs i arts passius perduts o danyats a causa del temporal (caps, malla de plàstic, boies, morts, tub de PVC, xarxa, mosquetons, fil, pals de senyalització, etc.).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

65 + = 66

Últimes notícies