Territori i cultura

Sovint, quan dic que he decidit quedar-me a viure al meu poble, a la Sénia, la primera resposta que sento és: “I no t’hi avorreixes?”. Jo, molt tranquil·lament, responc: no tinc temps d’avorrir-m’hi. Aquesta pregunta la solen fer pel pensament que als pobles no hi ha res: ni cinemes, ni teatres, ni altres espais o equipaments que fàcilment es troben a la ciutat. Això és conèixer molt poc la manera de ser del nostre territori, basat molt en l’associacionisme, i on cada vegada més sorgeixen sinergies entre entitats i/o institucions. Tenim festivals culturals per triar i remenar, que ens apropen propostes culturals de tota mena.

Un d’aquests és el Festival de Músiques en Terres de Cruïlla, en el qual directament o indirectament participo any rere any. El passat cap de setmana va donar per finalitzada la seva novena edició, per encarar-se ara cap a l’edició de l’any vinent, en el qual celebrarà el seu 10è aniversari. Una fita, evidentment molt important, atès que en demostra la consolidació a l’agenda del territori. És un dels festivals que demostra l’orgull de pertànyer a un territori que comparteix la cultura i les tradicions dels territoris de parla catalana.

Perquè, com diu la cançó: “Lo Sénia no és frontera, que és la saba de la unió”. De fet, el festival pren forma a través de la música, la qual, en cada edició, es vincula a una disciplina artística diferent a través d’activitats, jornades, tallers o concerts, sempre amb la banda de música com a protagonista. El que més em sorprèn en cada edició és la quantitat de persones i entitats d’aquest territori que creen projectes i generen experiències culturals que entrellacen les diferents vessants artístiques. Llavors, és quan m’adono que és impossible avorrir-se en aquest territori, perquè gràcies a aquest entramat cultural, en què molt sovint treballen desinteressadament, gaudim d’una agenda cultural molt rica i diversa.

Així que, què voleu fer aquest cap de setmana?

Claudia Ruiz
Claudia Ruiz
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 59 = 62

Últimes notícies