HomeCulturaTivenys celebra este cap de setmana la FiraArrels, la fira cultural i...

Tivenys celebra este cap de setmana la FiraArrels, la fira cultural i gastronòmica

La cultura ebrenca i la portuguesa es trobaran des d’avui divendres i fins diumenge a Tivenys. El FirArrels proposa una programació formada per exhibicions i mostres de ball, música i cuina a més d’altres activitats com conferències i tastos de vi, entre altres per a apropar cultures i oferir un pla diferent per al cap de setmana.

Des dels seus inicis, el festival ha apostat per esta iniciativa que permet “apropar-nos a les cultures d’altres llocs i apropar Tivenys a altres”. Així mateix, definix l’alcalde de Tivenys, Eladi Galve, l’essència d’este festival que té la interculturalitat com a element protagonista i que ja ha dut a terme dos edicions anteriors, centrades en Romania i Mèxic, respectivament.

En este sentit, la idea és que el FirArrels, cada any siga com una fira nova, totalment diferent de l’anterior. Esta és la particularitat d’esta proposta, canviar cada any el país protagonista. La programació és molt variable i pot sorprendre el visitant amb un programa renovat i que, a més, té este component d’aprenentatge i sensibilització amb les persones d’altres països.

Cal destacar que l’esdeveniment no només permet conèixer aquells països que, més propers o llunyans, no sempre ens són del tot coneguts. També és una oportunitat per a conèixer el territori, especialment els pobles petits i l’entorn rural, encara ara desconegut per moltes persones. Per tant, esta cita cultural se presenta com una oportunitat per a mostrar als visitants, especialment als de fora, el patrimoni de Tivenys, que inclou elements tan destacats com el poblat iber de l’Assut o l’església de Sant Miquel.

FirArrels ens permet conèixer millor el país que ve i que ells ens coneguen a nosaltres, mostrar al món tot este patrimoni que tenim a Tivenys i de posar durant tres dies el municipi al centre de totes les mirades a les Terres de l’Ebre”, diu l’alcalde destacant que “és una oportunitat per a vindre a visitar-nos i conèixer el poble. La Fira està pensada per a sortir del recinte firal i que la gent veja els carrers i les places”. En definitiva, una “bona oportunitat per a descobrir Tivenys”.

L’acte inaugural serà esta tarda a les sis. Tot seguit hi haurà una rua amb un grup de música i dansa vingut de la localitat portuguesa de Viana do Castelo, ciutat que prendrà un protagonisme especial durant el festival. La fira s’allargarà fins diumenge a la tarda, quan clourà amb activitats per a unir les dos cultures, primer amb una ballada de jotes ebrenques i després amb més música folklòrica de Portugal.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 29 = 39

Últimes notícies