HomeEsportsEl tècnic tortosí Toni Malla aspira a l'ascens amb el Base Oviedo

El tècnic tortosí Toni Malla aspira a l’ascens amb el Base Oviedo

ESPORTS // Toni Malla afrontarà esta pròxima temporada un altre repte important. El tècnic tortosí, malgrat la seua joventut, compta amb una dilatada experiència, en els últims anys lluny de la seua terra, i ara torna a preparar les maletes per a desplaçar-se a Astúries i fer-se càrrec de la Unió Financera Base Oviedo, club que ha iniciat un projecte ambiciós, amb l’objectiu de l’ascens, del qual es va quedar en portes esta temporada ja conclosa amb antelació a causa de la Covid -19

Com a màxim responsable del primer equip substituirà el tècnic vallesà Jordi Lluelles, després de prendre la decisió de canviar d’aires. “En principi la meua idea era seguir. Estàvem fent un molt bon treball al Fertiberia, el filial va tornar a recuperar la il·lusió de ser el trampolí cap al primer equip. El club, tal com vam poder parlar, ha quedat molt satisfet amb la feina que s’ha fet. Per la meua part jo estic molt content de com se m’ha tractat i de com s’ha treballat juntament amb el primer equip. Les dos parts hem deixat les portes obertes a què en algun moment de la meua carrera puga tornar, però el meu futur més immediat està amb l’Oviedo, un club amb ganes de créixer i un projecte que no té sostre”.

Van decidir bastants arguments: “porto anys seguint l’Oviedo i veient la seua progressió; des de l’ascens a Primera Nacional l’equip ha anat creixent i compta amb una base contrastada amb èxits en l’handbol asturià; conec els reforços, ja que hem pogut treballar junts i he tingut capacitat de decisió sobre ells, mentre que els jugadors que han renovat em servixen per a afirmar que tenim un equip intens i guerrer, amb un perfil que m’agrada. Crec que és una plantilla molt potent per a Primera Nacional. Pel que fa als reforços, han arribat jugadors contrastats que venen de categories superiors”.

La del confinament ha estat una etapa dura, “ha estat molt complicat, i encara més per a la gent que ens agrada tant l’esport i sense això ens sentim buits. A més, el fet de no poder acabar la competició amb la bona temporada que estem realitzant ha estat dur, la veritat”.

Va ser en estes setmanes quan va prendre la decisió, “durant este període de reclusió domiciliària, vaig rebre diverses propostes de diferents clubs. La meua idea era quedar-me on era, però l’oferta d’Oviedo feia que almenys hagués de pensar-m’ho. Vaig comunicar als clubs que tenia una oferta molt seriosa i que em prendria un temps per a pensar-ho, i a partir d’aquí vaig valorar juntament amb el meu representant la proposta, considerant que per al meu futur era una de les millors opcions esportives i contractuals”.

No considera que les aspiracions d’ascens de l’equip representen una pressió afegida. “L’equip està fet com a mínim per ficar-se en fase d’ascens. Però no és el major repte al qual m’he enfrontat, els més complicats són estructurar clubs des de zero, afegir metodologies des d’un punt de partida inicial amb pocs recursos, per mi això sí que han estat reptes en el passat. En este cas, gaudirem tant els jugadors com tècnics de tots els mitjans possibles per a aconseguir l’ascens. No cal dir que serà difícil, però amb treball i els mitjans que tenim intentarem aconseguir-ho”.

No ha pogut viatjar a Oviedo, però manté contacte, “parlem bastant, i més o menys sabrem aviat en quin grup estarem. La incògnita serà les dates d’inici i valorar si fer més pretemporada. El millor és que tenim la plantilla tancada de fa setmanes i això ens dona certa tranquil·litat per a planificar bé la part organitzativa. Està clar que haurem de fer tots els esforços per adaptar-nos al que ens exigisquen les autoritats i crec que amb temps ho assumirem amb certa normalitat”.

El tècnic tortosí definix la seua filosofia de treball, “sempre dic que una bona defensa i un bon contraatac és més de mig partit. La meua filosofia és el treball, el contraatac, la intensitat i l’esforç”. Té molt clar quines són les principals prioritats de la temporada. “Hem aconseguit una plantilla amb garanties. El següent pas serà treballar i entendre a què hem de jugar; crear un ADN d’equip, un estil. No hem de córrer. El que no siga fer fase d’ascens serà un fracàs, este ha de ser el nostre objectiu. Arribar a esta fase fent un bon joc, però sense presses ni pressió. Això és un joc i cal divertir-se a la pista”. A més, tindrà la responsabilitat de coordinador. “Entenem que sense pedrera, no hi ha projecte. És important tenir gent d’Oviedo i Astúries. Generar una metodologia i un estil és important. Volem instaurar una manera de jugar de manera esglaonada en cada categoria. Intentarem que tot el club tinga una identitat pròpia, que la gent veja jugar l’Oviedo i sàpiga que hi ha una filosofia i un treball propi”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 1 =

Últimes notícies