HomeSocietatTorna a la Galera la Fira de la Terrissa amb les seues...

Torna a la Galera la Fira de la Terrissa amb les seues tradicionals activitats

Després de més de dos anys d’inactivitat, enguany se celebra la 27è edició de la Fira de la Terrissa de la Galera, del 29 d’abril fins a l’1 de maig de 2022, una fira que té per objectiu reivindicar la terrissa i també tots els artesans terrissaires que té el poble, tant en l’actualitat com en un passat, en forma d’homenatge.

L’alcalde de la Galera, Ramon Agustí Muñoz, ha afirmat que la idea de fer una fira dedicada a la terrissa dona al poble el reconeixement que es mereix per este àmbit; “vam pensar que fer una fira dedicada a la terrissa era una bona idea per a donar a conèixer les tradicions del nostre poble i d’esta forma no dixar perdre este ofici ancestral”, una fira que, sense dubte, els ha donat molt d’èxit i reconeixement internacional i de la qual esperen que este any es puga recuperar dels anys que no s’ha celebrat i així tornar a ser un referent.

Enguany, ha sigut una fira que s’ha preparat “a contracorrent” a causa de la incertesa, fins a l’últim moment, de les restriccions del coronavirus i de saber si l’evolució de la pandèmia els permetria poder celebrar-la i també tornar a engranar els motors, ja que “després de tant de temps d’inactivitat, tornar a emprendre la fira ha estat un procés difícil, a més a més, si li sumem tot el tema pandèmic… Però tenim molta il·lusió per veure com es tornen a omplir els carrers i per poder donar continuïtat a esta fira que fa tan característic el nostre poble”, ressalta l’alcalde Ramon Muñoz.

Esta fira no és només una forma de donar continuïtat a les tradicions emblemàtiques del poble, sinó que, a més a més, és una forma de potenciar l’intercanvi cultural, econòmic i social, per altres llocs d’Espanya i també arreu del món, ja que la fira cada any reunix un invitat especial de dins del país i també, de nacionalitat estrangera.

Este any, i per culpa de com es trobava la situació de la covid, no han pogut invitar cap país estranger pel fet que no se sabia si finalment podria venir, però sí que hi haurà petites representacions de fora d’Espanya per a poder donar un toc més internacional a la fira. A més, es comptarà amb la presència dels terrissaires hongaresos, que per primer cop, i com a part destacable i innovadora d’enguany, el dissabte 30 d’abril, faran in situ, i davant de tot el públic, una peça cuita d’una altra forma molt diferent de com es fa tradicionalment; en este cas, la tècnica és per reducció. Per altra banda, la comunitat autònoma invitada d’este any serà Castella i Lleó, que repetix per primer cop després de molts de temps.

Durant els dies de la fira es faran moltes activitats dedicades a tota classe de públic, des de tallers infantils per a ensenyar a fer figures amb fang, fins a visites al museu, on hi haurà exposicions de totes les disciplines artístiques, com pintura, fotografia i escultura, i, a més a més, també hi haurà una exposició relacionada amb la ceràmica, a càrrec de Teresa Aparicio. A banda, i com cada any, es posaran en venda 112 peces numerades i signades per col·leccionistes sota el nom de Pitxell del moixó.

Finalment, només queda esperar que la fira tinga èxit i una bona rebuda entre el públic, com així era abans. L’alcalde explica que estan vivint els dies previs amb molts nervis, però al mateix temps, amb molta il·lusió, perquè tot surta bé i la gent puga tornar a gaudir de la fira de la terrissa per excel·lència del territori.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 84 = 92

Últimes notícies