HomeCulturaTorna el 18è Racó dels Artesans amb la Fira de les Fibres...

Torna el 18è Racó dels Artesans amb la Fira de les Fibres Vegetals del Mas de Barberans

El 7 i 8 d’agost arriba la 18a edició de la fira Monogràfica de les fibres Vegetals al Museu de la Pauma del Mas de Barberans.

Una fira on el Racó dels Artesans posarà el focus en els artesans i artesanes de Catalunya i la resta de l’Estat que exposaran les seues peces i creacions.

L’objectiu principal és ser un punt de trobada per la tradició i la contemporaneïtat, a més d’un intercanvi d’experiències entre els professionals del sector, així com una mostra de l’ofici.
Els protagonistes de l’edició són el vímet, l’espart i la pauma, però també es podrà trobar tireta de ratang i de jonc. A més a més, este any participaran una trentena d’expositors d’arreu de Catalunya, dels quals vuit pertanyen a les Terres de l’Ebre, amb la presència d’Artpauma del Mas de Barberans i de Pilar Girbes, de Sant Jaume d’Enveja. Enguany, s’incorpora, per primer cop a la fira l’artesà gadità Antonio Rodríguez, per a mostrar al públic la manera que té de treballar amb la pauma.

Amb quasi vint anys de recorregut, la fira s’ha convertit en un referent de l’artesania i de tots els seus productes artesanals, un referent en exposició de productes fets amb fibres vegetals com també s’ha fet referent pels tallers gratuïts que s’impartixen per a totes les edats.

Com a fira monogràfica, els artesans d’esta disciplina ocupen els carrers del Mas de Barberans durant el primer cap de setmana d’agost, organitzant diversos actes per al públic com visites guiades, tallers participatius on ensenyen a fer accessoris com un cinturó o polseres. També es fan xarrades informatives sobre com es treballava amb el foc durant la prehistòria, espectacles aquàtics o teatre musical, entre altres.

El Centre de Desenvolupament Rural. Museu de la Pauma de Mas de Barberans és un espai destinat a la realització d’accions que afavorixen i diversifiquen el desenvolupament econòmic local i territorial, així com el reconeixement d’una part del patrimoni etnològic autòcton que és el treball de la pauma.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 47 = 48

Últimes notícies