HomeFestesTorna la festa de Sant Gregori a Santa Bàrbara amb l’objectiu de...

Torna la festa de Sant Gregori a Santa Bàrbara amb l’objectiu de reivindicar les tradicions del poble

Del divendres 6 de maig i fins al dilluns 9 de maig, torna la festa de Sant Gregori a Santa Bàrbara, una festa que va tindre el seu primer tret de sortida l’any 2008 i que es va intentar recuperar el 2020, però a causa de la pandèmia no va poder dur-se a terme.

Enguany, tornen amb una reformulació de les tradicionals festes de Sant Gregori que se celebraven antigament, amb l’objectiu de reivindicar les tradicions del poble. La festa, sota el nom d’Arrels planeres, és una forma d’homenatjar tots els seus avantpassats i totes les seues tradicions, com les seues vestimentes, els seus balls i la seua festa típica de l’època.

“Amb esta festa volem reivindicar totes les tradicions que el nostre poble feia durant les festes de sant Gregori. Hi havia un seguit d’actes que eren molt populars, part dels quals es recuperaran este any, com les jotes de rondalla per casa de les pubilles del poble el dissabte dia 7 de maig o el més esperat de tots, la petició de les pubilles i pubills d’enguany, en què les autoritats aniran a cada una de les cases per a fer la petició als pares i, en cas que les pubilles i els pubills accepten, seran traslladats amb carro per cavalls a la plaça del poble”, explica la regidora de festes, Laia Pla.

Durant els tres dies que dura la festa, hi ha planificades un seguit d’activitats populars, com són el bou capllaçat, l’obertura del mercat d’època, tallers monogràfics, l’espectacle el tricicle màgic, vermuts, jotes i rondalles, sopar de pa i porta, espectacles musicals, jocs tradicionals als carrers, representacions de balls de l’època i l’esperada proclamació de les pubilles i pubills del 2022.

Des de l’Ajuntament, s’espera que siga un cap de setmana que atraga molta gent, ja que és una festa en què porten molts de mesos treballant i que s’ha guanyat la implicació de molta gent del poble, tant de comerços, com del jovent, que també està molt emocionat pels dies que vindran. “És una cosa nova, la gent té moltes ganes de sortir. Estem molt emocionats per tota la implicació que estem veient per part del nostre poble. És un procés molt bonic veure com està creixent la festa, però al mateix temps tenim la incertesa de saber com anirà tot, si tindrà èxit fora del poble, si tindrà una bona rebuda i si tot surt com estem planejant” conclou la regidora.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

42 + = 50

Últimes notícies