HomeSocietatTornen les restes d'Anton Casanovas, un combatent desaparegut a Miravet a la...

Tornen les restes d’Anton Casanovas, un combatent desaparegut a Miravet a la Batalla de l’Ebre

Aquest dissabte, Justícia també ha retornat les restes d’Anton Casanovas Castany, que va desaparèixer al front de l’Ebre el 1938, quan tenia 30 anys, i que ha estat localitzat a Miravet (Ribera d’Ebre). Els familiars es van inscriure al Cens de persones desaparegudes el 2004 i la seva filla Dolors va ser qui va donar la mostra d’ADN que ara ha permès identificar-lo. La Dolors ha rebut molt emocionada les restes del seu pare, que va morir quan ella tenia quatre anys. “Me’n vaig d’aquest món amb satisfacció perquè em faltava fer això“, ha afirmat tot celebrant que ara el seu pare podrà descansar amb la seva mare al cementiri municipal de Sabadell.

Incrementa un 21% el pressupost per polítiques de memòria

Coincidint amb el retorn de les restes dels soldats republicans, Ciuró ha donat a conèixer que el seu departament ha incrementat fins als 4,8 milions d’euros la partida pressupostària destinada a les polítiques de memòria per recuperar i retre homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i del Franquisme. Cosa que suposa un creixement del 21% respecte al 2020.

Els dos soldats republicans van ser identificats aquest juliol amb dos militars més gràcies al Programa d’identificació genètica de la Generalitat de Catalunya. Des que es va posar en marxa aquest programa, el 2016, s’han pogut identificar 16 persones. Això ha estat gràcies a l’encreuament de les bases de dades dels perfils genètics dels familiars i dels perfils genètics de les restes recuperades a les intervencions arqueològiques. Tot i que actualment la Generalitat té 2.600 mostres de familiars de desapareguts, encara queden identificar molts dels cossos recuperats en els darrers anys.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

78 + = 83

Últimes notícies