HomeEconomiaTorrent defensa que el 20% de l'impost nuclear és més del que...

Torrent defensa que el 20% de l’impost nuclear és més del que destina l’Estat del seu cànon a l’Ebre

El grup parlamentari de PSC ha demanat al govern que “es repense i reconsidere” el percentatge (20%) que es preveu destinar a les comarques de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona del Fons de Transició Nuclear.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha animat els diputats socialistes a demanar la corresponsabilitza de l’Estat perquè també revertisca en el territori part dels ingressos que recapta de l’activitat nuclear.

“El govern espanyol recapta més de 300 milions anuals i l’esforç el fa el Govern de la Generalitat en solitari“, ha defensat el conseller. Torrent ha assegurat que el reglament, que s’ha d’aprovar el pròxim trimestre, s’està consensuant amb el territori. L’última reunió s’ha fet a Ascó aquest dimecres.

El PSC ha reclamat que es destine el 50% del Fons de Transició Nuclear en projectes estratègics a les cinc comarques de l’entorn de les centrals nuclears catalanes (Ribera d’Ebre, Terra Alta, Baix Ebre, Baix Camp i Priorat), però Torrent ha insistit que este increment d’inversió que es podria aconseguir amb l’aportació de Madrid.

El Govern té previst destinar 312 MEUR (24 milions anuals fins al 2035) en projectes estratègics que contraresten la pèrdua de “tres mil llocs de treball directes” que donen ara les plantes nuclears.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

44 + = 54

Últimes notícies