HomeSocietatTortosa allarga la vigència de les bonificacions dels bitllets per viatjar en...

Tortosa allarga la vigència de les bonificacions dels bitllets per viatjar en bus a meitat de preu

A partir de l’1 de gener, l’Ajuntament de Tortosa allarga les bonificacions als abonaments del transport públic urbà. Això permetrà els usuaris seguir viatjant amb les línies de bus a la meitat del preu habitual. La mesura preveu mantindre estos incentius com a mínim durant el primer semestre del 2023.

D’esta manera, l’abonament general es manté en 4,25 € (la meitat dels 8,50 € que costava abans de la bonificació), per la qual cosa els usuaris poden viatjar per 0,42 euros a cada trajecte.

En el cas de les persones jubilades i/o majors de 65 anys amb una renda superior a 1,5 de l’índex IRSC, el preu de l’abonament es manté en 3,50 € (la meitat dels 7 € inicials), i per tant cada viatge seguirà costant 0,35 €. En el cas que la renda d’estes persones jubilades i/o majors de 65 anys siga inferior a 1,5 de l’IRSC, l’abonament es manté en 2 € (la meitat dels 4 € anteriors), amb el resultat de 0,20 € per a cada trajecte.

L’1 de setembre del 2022, l’Ajuntament ja va implementar estes ajudes, ampliant els incentius impulsats en aquell moment pel govern espanyol dins de les mesures per fer front a la crisi energètica a Europa. Això va suposar que la rebaixa inicial del 30% passés a un 50% de descompte per a les línies L2, L3 i LD, les que depenen directament de l’Ajuntament. En el cas de la línia L1, la que circula entre Tortosa, Jesús i Roquetes, no és de competència municipal ja que connecta diferents municipis i per tant té qualificació d’interurbana, motiu pel qual la titularitat correspon a la Generalitat.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, recorda que el govern municipal va adoptar la mesura de fer arribar les bonificacions fins al 50% com un incentiu més en la promoció de la utilització del transport públic a l’hora de moure’s per la ciutat. En este sentit, durant els últims anys s’han dut a terme diverses accions que han impulsat les línies de bus urbà per a generar alternatives al transport privat: al 2016 es van ampliar les línies existents, fent arribar la L2 fins a Sant Llàtzer i connectant-la amb el centre i amb l’hospital Verge de la Cinta. En el cas de la L3, es va ampliar per fer-la arribar fins al Rastre, connectant-la amb el centre, Remolins i Sant Llàtzer. En aquell moment, l’Ajuntament també va fer una aposta important, reduint els preus dels bitllets: el bitllet senzill es va reduir un 31%, passant-lo d’1,45 € a 1 €; el preu del bitllet per a estudiants es va reduir un 20%, deixant-lo a 0,60 € per viatge; l’abonament general ja es va reduir un 25%, mentre que l’abonament per a jubilats o persones majors de 65 anys ja va incorporar una reducció del 46%.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 41 = 47

Últimes notícies