HomePolíticaTortosa aprova la modificació urbanística del POUM per a fer possible la...

Tortosa aprova la modificació urbanística del POUM per a fer possible la implantació de Kronospan al Catalunya Sud

L’Ajuntament de Tortosa ja ha culminat la modificació urbanística necessària per a la implantació de la multinacional Kronospan al municipi: el ple ordinari de desembre ha aprovat la modificació provisional del planejament. Després que el ple de l’octubre ja aprovés per unanimitat la modificació inicial, l’Ajuntament havia de rebre els informes preceptius de l’Agència Catalana de l’Aigua i del departament de Carreteres de la Generalitat per poder completar el tràmit municipal. Ara, una vegada el ple ha donat conformitat a la modificació, es remetrà el canvi a la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) que serà qui en farà l’aprovació definitiva en la següent reunió prevista per a este mateix mes.

La modificació del POUM suposa el canvi d’emplaçament, dins del mateix polígon Catalunya Sud, d’una parcel·la reservada per a equipaments i d’una parcel·la qualificada com a zona verda. D’esta manera, la parcel·la d’equipaments estarà millor situada i la zona verda estarà ubicada de manera que donarà continuïtat a la resta de l’entorn i, a la vegada, els terrenys industrials quedaran agrupats en una parcel·la conjunta.

L’alcaldessa ha recordat que els treballs per part de l’Ajuntament per a fer possible l’arribada de Kronospan a Tortosa van començar fa més d’un any, en la línia mantinguda pel govern municipal per a afavorir la creació de llocs de treball a la ciutat. En este sentit, Meritxell Roigé ha subratllat que esta inversió suposarà un impuls determinant per a l’activitat del municipi i del territori. I és que la multinacional Kronospan, empresa puntera a nivell mundial en la producció de taulers de fusta, preveu fer una inversió de més de 230 milions d’euros en la construcció de la factoria de Tortosa, que comportarà la creació de 185 llocs de treball directes i més de 1.500 d’indirectes.

El ple de desembre també ha aprovat diferents mocions en suport del model lingüístic de l’escola en català. L’ordre del dia n’ha inclòs quatre amb esta temàtica, presentades pels grups de Junts, Movem, ERC i la CUP. De les quatre només se n’han debatut i aprovat tres, mentre que la darrera no s’ha tractat davant l’absència del regidor de la CUP, que ha excusat la seua presència al ple. Les mocions en defensa del català com a llengua vehicular a l’ensenyament han comptat amb els vots a favor dels grups proposants, l’abstenció del PSC i el vot contrari de Ciutadans.

També s’ha aprovat, per unanimitat, la moció presentada per Movem Tortosa per a l’elaboració d’un catàleg d’arbres singulars al municipi. En canvi, no ha prosperat la moció de Ciutadans per a la implantació d’un pla director del manteniment de les carreteres i camins rurals. Tampoc, la d’ERC en relació a l’accessibilitat de la plaça de la Catedral, sobre la qual el govern ha recordat que es tracta d’una actuació que encara no està finalitzada i que té previst completar la transformació urbanística amb els treballs que encara s’hi estan duent a terme tant a la plaça com als carrers de l’entorn.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 5 =

Últimes notícies