HomePolíticaTortosa congelarà un any més els impostos i taxes per al 2022...

Tortosa congelarà un any més els impostos i taxes per al 2022 i vol incrementar la bonificació de l’IBI per renovables

El govern de Tortosa mantindrà congelats, un any més, els impostos i les taxes municipals que s’aplicaran durant l’any 2022. Això suposarà que no es modifiquen les ordenances, mantenint, per tant, la pressió fiscal a la ciutadania. Juntament amb això, el govern vol introduir una millora al rebut de l’IBI (Impost de Béns Immobles) als contribuents que tinguen instal·lades plaques solars als seus habitatges: per això planteja que la bonificació actual del 20% passe al 40%: “Volem impulsar que cada vegada hi hagen més instal·lacions d’obtenció d’energia renovable al nostre municipi, fet que ens ha de permetre seguir caminant en la reducció de la petjada de CO2“, ha explicat l’alcaldessa. Meritxell Roigé ja va anunciar esta mesura el juny passat, durant la conferència dels dos anys de mandat, i ha recordat que l’Ajuntament Tortosa s’ha adherit a l’Acord per una Ciutat Verda i als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, promulgats per Nacions Unides. Entre altres accions fetes per l’Ajuntament en el mateix sentit, destaquen l’ampliació de la xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics així com la incorporació de quatre vehicles elèctrics per a les tasques de la Policia Local i de Protecció Civil. Així mateix, també es bonifiquen en un 75% els impostos de vehicles de tracció mecànica (IVTM) als vehicles que fan servir combustibles més respectuosos amb el medi ambient, com els elèctrics, els híbrids o els que tenen el gas (GNC i GLP) com a carburant.

El ple ordinari d’octubre, previst per dilluns que ve, sotmetrà a votació l’increment de la bonificació de l’IBI dins d’un dels punts de l’ordre del dia. A més a més, també preveu aprovar la creació i composició del consell sectorial de participació ciutadana LGTBI, al qual s’afegiran, en els pròxims mesos, els consells de participació en l’àmbit social, el de gènere i el de salut.

Plens presencials

El ple ordinari d’octubre serà el primer que recuperarà la presència de tots els membres del consistori al saló de sessions: fins ara, després de l’esclat de la pandèmia, els plens s’havien vingut fent de manera telemàtica. Ara, l’alcaldessa i els portaveus dels grups municipals seguiran ocupant els seus llocs a l’espai central del saló de plens, i la resta de regidors se situaran a la part del públic per poder mantindre les distàncies necessàries entre totes les persones que conformen la corporació. Això farà que, de moment, el públic no puga ser present al saló, per la qual cosa en mantindrà la retransmissió dels plens de manera telemàtica a través del canal de Youtube de l’Ajuntament i de Ràdio Tortosa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

10 + = 17

Últimes notícies