HomeUrbanismeTortosa continua les tasques de potenciaci贸 del call amb la reforma dels...

Tortosa continua les tasques de potenciaci贸 del call amb la reforma dels carrers de la Vilanova i de Jerusalem

Les tasques de renovaci贸 del call de Tortosa continuen durant les pr貌ximes setmanes a diversos carrers de la zona. Els treballs ja han comen莽at al carrer de la Vilanova, un dels que marca l’eix principal de l’antic barri jueu de la ciutat, i seguiran posteriorment al carrer de Jerusalem i a la travessia de Jerusalem.

L’actuaci贸 consisteix en la reforma per complet del paviment, fet que comportar脿 la substituci贸 del ferm actual per un formigonat continu, delimitat amb l’煤s d’adoquinat. A la vegada, l’obra tamb茅 inclou la renovaci贸 de part de la xarxa de serveis existent, com ara la de subministrament d’aigua.

A hores d’ara ja s’estan duent a terme els treballs al carrer de la Vilanova, entre el carrer de Vandell貌s i el carrer Major de Remolins, que s’allargaran durant unes cinc setmanes. Posteriorment continuaran pel carrer de Jerusalem i per la travessia de Jerusalem, on es dur脿 a terme la mateixa intervenci贸.

De la mateixa manera, durant les pr貌ximes setmanes tamb茅 es dur脿 a terme la renovaci贸 de les voreres a un tram del carrer Sol, tamb茅 dins de l’脿mbit m茅s pr貌xim al call.

Foto: Cedida

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roig茅, ha vinculat estos treballs a les tasques desenvolupades durant els 煤ltims anys tant al call com al conjunt del barri de Remolins. En este sentit, ha recordat que a l’estiu es va actuar al carrer Vandell貌s, fet que continua les millores efectuades a la muralla de Remolins i a la torre del C茅lio. Aix铆 mateix, ha enumerat diverses millores fetes al barri, com la renovaci贸 d’enllumenat a tecnologia LED en diversos carrers, la remodelaci贸 a la zona de la pista poliesportiva, l’ordenaci贸 de l’entorn de l’antic escorxador o les intervencions efectuades a la fortificaci贸 de Tenasses. “El nostre objectiu 茅s seguir actuant a tot l’脿mbit del call aix铆 com a tot el barri de Remolins amb actuacions que posen en valor esta part de la nostra ciutat“, ha apuntat l’alcaldessa.

De la mateixa manera, Meritxell Roig茅 ha detallat que des de fa unes setmanes s’han reempr猫s les tasques a l’antic balneari de’n Porcar, on s’est脿 duent a terme l’habilitaci贸 del centre de les tres cultures. El projecte es va veure aturat anys enrera per la troballa d’unes destacades restes arqueol貌giques: l’aparici贸 d’un mausoleu d’猫poca romana, que va fer necessari reformular per complet l’actuaci贸 prevista. Ara, una vegada redefinit el projecte, els treballs estan en marxa amb vista a fer accessible l’espai en breu.

Roig茅 tamb茅 marca l’ampliaci贸 del Museu de Tortosa, amb la nova sala dedicada als artistes referents del segle XIX i principi del segle XX, com una de les actuacions destacades al conjunt de Remolins: “comportar脿 disposar d’un actiu cultural i tur铆stic encara m茅s destacat“, ha apuntat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

45 + = 48

脷ltimes not铆cies