HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catTortosa continua sent progressista

Tortosa continua sent progressista

Els resultats de les municipals marquen un nou cicle polític que decidiran la línia dels projectes i les polítiques que es podran tirar endavant els propers quatre anys. A Catalunya, l’extrema dreta ha passat de tenir 3 a 124 regidors, hi ha hagut un retrocés de les forces progressistes i la patacada de la participació ha estat la tònica arreu.

Tot i això, a Tortosa hem aconseguit aturar l’entrada de l’extrema dreta a l’Ajuntament, que no ha aconseguit representació. De tota manera, el que sí que hem viscut com a la resta de Catalunya és el rècord d’abstenció, patint ni més ni menys que la més alta de la democràcia a Tortosa, i això ens ha de fer replantejar què està passant i què podem fer per revertir la situació. La desafecció política i la manca d’il·lusió han fet que molta gent es quedés a casa i com sempre, les que més patim aquest fenomen som les forces progressistes.

Tanmateix, tot i aquest context desfavorable d’abstenció i augment de la dreta, podem dir amb orgull que Tortosa continua sent progressista, i així ho han expressat els tortosins i les tortosines a les urnes donant als partits d’esquerres la majoria tant en nombre de vots com en regidors, aconseguint 11 regidors de 21 i un 45,49% dels vots davant el 42,17% obtinguts per la Sra. Roigé.

Això ens legitima i ens dona força per continuar treballant per aconseguir una alternativa de govern i això és el que estem fent, estenent la mà als que ara sí, tinguin la voluntat d’apostar per un canvi de dinàmica a Tortosa que ens faci mirar al futur amb la il·lusió que sembla que la ciutadania està perdent i que hem de procurar que recuperi al més aviat possible, i més en vistes de les properes eleccions generals.

Movem Tortosa en coalició amb el PSC hem obtingut 7 regidors i regidores, que continuarem treballant per una Tortosa més dinàmica, més pròspera i amb més oportunitats per a tothom. I cal posar aquests resultats en el context que estem vivint a Catalunya i l’Estat. A Tortosa la nostra coalició iguala els resultats del PSC a Tarragona (27,55%), Lleida (27,44%) i millora els de Girona (25,22%), on ha estat la força més votada. Certament, no estem del tot satisfets, però en el context actual arreu del país, i amb la convocatòria d’eleccions generals com a resposta, cal posar-los en valor. Tortosa, per tercera vegada consecutiva, continua votant majoritàriament canvi i forces progressistes, tot i l’abstenció més alta en democràcia.

És per això que volem donar gràcies als que ens han fet confiança i han apostat pel vot progressista i de canvi a la ciutat. I sobretot, volem fer una crida als que van decidir que no valia la pena utilitzar el seu vot. Cada vot compta, expressa uns valors i fa costat a determinats projectes. Quedar-se a casa no és un càstig. Hem de tenir clar que el nostre sistema electoral tradueix l’abstenció en un suport al partit majoritari, i per això hem d’utilitzar el nostre dret a no votar en coneixement de causa.

Tornem a tenir unes eleccions a tocar que influiran en les iniciatives i projectes que podrem tirar endavant als municipis els propers anys. Hem vist que la dreta més casposa ha aconseguit passar a les municipals, de la ciutadania depèn aturar-la a les generals.
Des de la nostra coalició no defallirem en l’intent de contagiar la il·lusió pel canvi, per fer les coses d’una altra manera, treballant per tots i totes i tirant endavant projectes innovadors i de progrés que situen la nostra ciutat allà on es mereix, exercint capitalitat i essent exemple al país.

Jordi Jordan Farnos
Jordi Jordan Farnos
Alcalde de l'Ajuntament de Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies