HomeCulturaTortosa debat sobre la cultura i els reptes mediambientals

Tortosa debat sobre la cultura i els reptes mediambientals

Tortosa acollirà del 4 al 6 de juny la setena edició del Fòrum Cultura i Ruralitats, que impulsa el Ministeri de Cultura en col·laboració amb l’Ajuntament de Tortosa i la Diputació de Tarragona. La programació se centrarà principalment al Teatre Auditori Felip Pedrell i al Museu de Tortosa. L’edició d’enguany porta per títol “Escenaris d’aigua. Cultura, reptes mediambientals i diàleg intergeneracional”.

Este fòrum és una iniciativa anual i itinerant que organitza el Ministeri de Cultura des del 2017. Se concep com un espai per a la trobada, la reflexió, l’intercanvi i l’articulació i l’impuls de xarxes de col·laboració entre agents culturals que operen al territori i el medi rural de tot el país, amb projecció a escala europea.

En esta setena edició, com ja va avançar a Tortosa el ministre de Cultura, Ernest Urtasun, s’abordaran qüestions centrals per al futur de les zones rurals, com el canvi climàtic, el seu impacte sobre la biodiversitat i el sector primari, el paper cultural i mediambiental de les conques fluvials, els usos i les formes de gestió de l’aigua, la sequera, el retrocés de la línia de costa o la destrucció d’aiguamolls i ecosistemes.

Les jornades inclouran múltiples formats: diàlegs amb agents i gestors culturals, pensadors i creadors, presentacions de projectes i mostra d’artesans, tallers, espais de treball en xarxa i accions artístiques en viu, incloent-hi una àmplia programació cultural en obert de la qual també en podrà gaudir la ciutadania de Tortosa i de la regió de l’Ebre. Totes les activitats són gratuïtes.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + = 10

Últimes notícies