HomeMobilitatTortosa es convertix en el primer municipi ebrenc i dels primers del...

Tortosa es convertix en el primer municipi ebrenc i dels primers del país a regular l’ús del patinet elèctric

Tortosa s’ha convertit en el primer municipi de les Terres de l’Ebre a regular l’ús del patinet elèctric a la ciutat, després que el ple municipal aprovés dilluns en este sentit una modificació de l’ordenança de circulació que prohibix als patinets elèctrics circular per les voreres. Barcelona va ser la primera ciutat catalana a fer esta ordenació, atès el buit legal existent mentre no n’arriba una regulació estatal.

La modificació, que va ser aprovada amb els vots favorables de Junts, el PSC, Cs i Esquerra i les abstencions de Movem i la CUP, implica que a partir de la seua entrada en vigor -30 dies després de l’aprovació per part del plenari- els vehicles de mobilitat personal (VMP), siguen patinets elèctrics o bicicletes, no podran circular per la vorera i hauran de ser conduïts per majors de 14 anys amb casc. Tindran, això sí, llibertat de circulació per la resta de vies, amb preferència per a fer-ho per zones limitades a 30 km/h, Via Verda o carrils bici.

Més aparcaments per a patinets i per a bicicletes

El portaveu de la CUP, Sergi Arnau, va lamentar que no s’haja retirat per exemple la prohibició d’acompanyar els fills en bici per voreres de rambles i que no s’haja aprofitat per a fer una regulació que “dixe de privilegiar els cotxes”. Tant la CUP com Movem, que s’hi van abstenir, van reclamar a l’equip de govern que es treballe per a connectar millor els diferents carrils bici que hi ha a la ciutat.

Cs va avalar la modificació “perquè millora la seguretat” a la ciutat -la prohibició de circular per la vorera era una de les demandes més esteses entre altres usuaris de la via pública- i Esquerra va votar-hi a favor però va demanar una actualització del Pla de mobilitat del 2007.

El regidor de Mobilitat, Fernando Saporta, va separar la “urgència” de la regulació del patinet del Pla de mobilitat, i va assegurar que el govern municipal està treballant amb projectes de connexió de carrils bici i nous aparcaments per a bicis i patinets en U invertida. Tot just això és el que li reclamava una moció d’ERC que assenyalava 16 possibles punts per a fer estos nous aparcaments, a partir d’una proposta del col·lectiu Me Moc en Bici. La moció republicana va ser aprovada per unanimitat.

En canvi, també en relació amb la mobilitat, no va prosperar una moció de Cs en què el seu portaveu, Miquel Albacar, reclamava un Pla director de manteniment de voreres i calçades i de millora de les senyalitzacions horitzontals, que va denunciar que actualment no complixen la normativa. L’alcaldessa, Meritxell Roigé, li va respondre que el 2020 serà l’any en què es destinaran més ingressos- fins a dos milions d’euros, va dir- a millorar les voreres de la ciutat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 11 = 16

Últimes notícies