HomeCulturaTortosa fa cinc anys que ofereix una aposta turística pel turisme fluvial...

Tortosa fa cinc anys que ofereix una aposta turística pel turisme fluvial amb ‘Lo Sirgador’

Aquest estiu, Lo Sirgador compleix cinc anys d’activitat turística fluvial a Tortosa, oferint viatges pel riu Ebre durant tot l’any, només interromput pels confinaments i alguna riuada puntual, com la del 2017.

El resultat és un actiu turístic ja consolidat a la ciutat on Lo Sirgador ha passat a formar part del paisatge habitual vora el riu i que fa que molts turistes visitin la nostra ciutat, atrets per aquesta activitat. El trajecte en llagut combina la història i la natura oferint un complement més al gran patrimoni cultural que Tortosa ofereix als visitants.

L’Evolució

L’objectiu inicial era oferir trajectes regulars a Tortosa, però també puntualment i sota demanda, qualsevol trajecte des de la Desembocadura fins a Miravet. Alguns afortunats van poder gaudir els primers anys del trajecte riu amunt entre Tortosa i Miravet, però, malauradament, a causa de les dificultats tècniques (poc cabal al riu) i del risc que això comporta per a l’embarcació, aquest trajecte fa temps que no es pot realitzar amb normalitat.

Per compensar-ho, està previst per a la pròxima temporada incorporar una embarcació més petita amb poc calat per poder oferir trajectes xàrter a la carta per a petits grups o famílies. Això permetrà connectar Tortosa amb totes les poblacions riu amunt com ara Bítem, Aldover, Tivenys, Xerta, Benifallet o Miravet, però també riu avall fins a la desembocadura.

És molt d’agrair la gran acollida que ha tingut Lo Sirgador per part dels tortosins i altra gent del territori, ja que són molts els que repeteixen el viatge amb el llagut i que no dubten en recomanar-ho o convidar els familiars i amics que visiten la ciutat. Sense aquest suport, probablement, hauria estat molt més difícil la continuació de l’empresa, i més, en les actuals circumstàncies.

Lo Sirgador ha anat ampliant la seva oferta amb altres productes turístics, com ara el lloguer de bicicletes i el seu transport, per a gaudir de la Via Verda de la Val de Zafán i dels voltants de Tortosa.

Lo Riu és Música

Per celebrar aquests cinc anys, i malgrat la situació actual de reducció d’aforament, Lo Sirgador organitza un any més el cicle “Lo Riu és Música”. L’any 2019 es van celebrar 18 concerts navegant pel riu, aquest any en seran, de moment, cinc, amb possibles incorporacions al setembre, esperem que tinguin gran acceptació i poder re-emprendre l’any vinent un cicle nou amb més garanties.

El concert de Montse Castellà ja es va celebrar amb un gran èxit el 29 de juliol i, dins de la participació habitual amb la Mostra de Jazz, també vam gaudir de l’actuació de Combo Music. El diumenge 22 d’Agost podrem gaudir del grup de Jota & Blues “Los Sirgadors” i el dijous 26 actuarà el cantautor tortosí, Albino Tena. El cicle continua dijous 2 de setembre, per iniciar les Festes de la Cinta, amb el grup d’havaneres “Arrels dels Ports” i el diumenge 12 de setembre, tancant la temporada d’estiu, amb la formació “Pirates de la Sal”, integrada per Arturo Gaya, Sergi Trenzano, Anna Arqués, Maria Elena Maureso i Raquel Pérez, que interpretaran cançons de mar, de riu i de taverna.

Tots aquests concerts se celebren a la posta del Sol, navegant amb Lo Sirgador amb el decorat canviant del riu Ebre de fons, i es poden reservar a la web https://losirgador.com/concerts-per-lebre/

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 74 = 84

Últimes notícies