TORTOSA // El govern municipal de Tortosa vol prolongar la gratuïtat de la taxa d’ocupació de la via pública per a terrasses de bars i restaurants fins al final del 2020. És una de les noves mesures que ha adoptat en el marc de les ajudes preses per reactivar l’economia de Tortosa, i que aquesta setmana també ha establit una línia de subvencions per a les activitats comercials i de serveis que s’han vist obligades a tancar mentre ha durat el període de confinament.
Amb la declaració de l’estat d’alarma, que va comportar l’aturada obligatòria de les activitats, el govern de Tortosa ja va anunciar el no cobrament de la taxa de les terrasses mentre durés el període d’inactivitat imposada. Ara, una vegada s’aprove, aquesta consideració s’allargarà a la resta de mesos que queden d’any. Per això, el govern plantejarà aquesta mesura al ple extraordinari convocat per al 28 de maig, que es farà de manera telemàtica.
Juntament amb aquesta proposta, el govern també plantejarà la gratuïtat de la taxa d’escombraries comercials. Aquesta mesura va adreçada no només als establiments d’hostaleria i restauració, sinó també la resta de comerç, hotels, pensions, col·legis o acadèmies, que també han aturat l’activitat per la pandèmia. En aquest cas, correspondrà a dos mesos i mig de l’any, un més del temps que ha durat l’ordre de paralització de les activitats d’aquests sectors.
L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha emmarcat aquestes accions en les mesures que el govern municipal està adoptant per impulsar l’activitat comercial i empresarial en la fase de desescalada de la pandèmia. Pel que fa a la reducció de cobrament de la taxa d’escombraries comercials, ha apuntat que el cost per a l’Ajuntament serà d’uns 170.000 euros.
Aquest anunci se suma a les ajudes directes que l’Ajuntament de Tortosa destinarà a les empreses i autònoms dels àmbits comercial, educatiu, activitats d’hostaleria i restauració, turisme i altres addicionals, l’activitat de les quals haja quedat suspesa presencialment o pel tancament al públic per l’entrada en vigor de l’estat d’alarma. Unes subvencions de 400 euros a cada activitat, que es podran justificar pel pagament de lloguers o hipoteques; quotes d’autònoms o seguretat social; interessos de préstec; digitalització del negoci; elements de protecció i EPIs; campanyes de màrqueting o despeses de subministraments.