HomeUrbanismeTortosa finalitza la reforma dels carrers Costa de Capellans i Santa Anna,...

Tortosa finalitza la reforma dels carrers Costa de Capellans i Santa Anna, entre la Catedral i el col路legi de Remolins

Els treballs de reforma del carrer Costa de Capellans i el tram del carrer Santa Anna fins al col路legi de Remolins ja han quedat enllestits. L’actuaci贸 ha situat estos carrers a un sol nivell amb una plataforma 煤nica, donant prioritat a les persones. A m茅s a m茅s, els treballs han suposat la prolongaci贸 de la rampa des del carrer Costa de Capellans fins a la pla莽a de la Catedral, tal com s’havia anunciat al principi de la construcci贸 de la nova pla莽a, amb l’objectiu d’eliminar les barreres arquitect貌niques i facilitar-hi l’acc茅s de les persones amb mobilitat redu茂da. Esta era una de les actuacions en marxa per tal de complementar la construcci贸 de la nova pla莽a de la Catedral i seguir actuant en la millora dels carrers a l’entorn del nucli antic.

Foto: Ajuntament de Tortosa

A m茅s de renovar les voreres i la cal莽ada, els treballs tamb茅 han perm猫s sanejar els serveis de clavegueram i d’aigua potable en estos carrers, han substitu茂t les llumin脿ries existents per altres de tecnologia LED, m茅s eficients, i a m茅s s’ha generat una petita jardinera a l’encreuament dels dos carrers on s’afegir脿 plantaci贸 ornamental.

L’actuaci贸 continua el disseny que l’Ajuntament de Tortosa ha aplicat amb les successives intervencions a tots els carrers i places al conjunt del nucli antic, amb una combinaci贸 de lloses de granit i llambordes a la part central. Les obres han anat a c脿rrec de l’empresa Covan, i han comptat amb un pressupost de 131.865 euros.

Foto: Ajuntament de Tortosa

En els 煤ltims mesos, l’Ajuntament de Tortosa ha dut a terme diferents actuacions a l’entorn de la catedral: a m茅s de finalitzar la construcci贸 de la nova pla莽a just al davant de la fa莽ana principal de la seu, que tamb茅 ha sigut objecte de restauraci贸 i neteja, tamb茅 s’ha obert el nou espai muse铆stic Tortosa Cota 0, que s’afegeix com un nou actiu tur铆stic per mostrar restes arqueol貌giques corresponents a quinze segles d’hist貌ria de la ciutat. A m茅s, els treballs han incl貌s la renovaci贸 de l’asfaltatge de l’avinguda Felip Pedrell, entre el carrer Costa de Capellans i el pont roig. En estos moments, s’est脿 duent a terme l’煤ltima de les intervencions a l’entorn, amb la reforma del parc exterior del Museu de Tortosa, que acabar脿 de completar la transformaci贸 urban铆stica duta a terme en este entorn patrimonial tan destacat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

8 + 1 =

脷ltimes not铆cies