HomeSense categoriaTortosa programa concerts musicals i visites guiades durant el maig per donar...

Tortosa programa concerts musicals i visites guiades durant el maig per donar a conèixer el patrimoni de la ciutat

TORTOSA // Durant les pròximes setmanes, diverses activitats volen fomentar el coneixement del patrimoni de Tortosa, tant entre la seua ciutadania com també als visitants que arriben estos dies a la ciutat. La primera proposta tindrà lloc el dissabte 22, amb una nova representació de l’espectacle ‘Pesah‘: a través del personatge de la Jueva de Tortosa, Pili Cugat i Carlos Lupprian rememoren la festa de la primavera de la comunitat jueva i la presència d’esta comunitat al call de la ciutat. L’espectacle tindrà lloc a l’Aula Didàctica del Museu de Tortosa amb dos passis: a les 20 h i a les 21 h. Les entrades són gratuïtes però cal fer-ne reserva prèvia al telèfon 698 080 050. 

La segona proposta tindrà lloc diumenge 30. Coincidint amb l’obertura gratuïta dels últims diumenges de mes als museus i equipaments turístics de la ciutat, l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Tortosa ha preparat dos activitats més per ampliar l’oferta: d’una banda, els Miquelets de Catalunya tornaran a dur a terme visites guiades al conjunt fortificat. D’esta manera, es podrà visitar el fortí de Bonet, enclavament situat entre les Avançades de Sant Joan i el baluard del Carme que corona la muralla del Rastre. L’activitat està prevista a les 10 h i compta amb places limitades. Posteriorment, a les 12 h, el músic Albino Tena oferirà un concert als Jardins del Príncep, a tocar de la muralla de Remolins. Les dos propostes són amb entrada gratuïta i es poden reservar al telèfon de Turisme, 977 44 96 48, o al correu turisme@tortosa.cat

Més endavant, també estan previstes altres propostes per donar a conèixer altres aspectes de Tortosa, que també volen reforçar les opcions de les quals disposen els turistes que visiten la ciutat: entre el juny i el juliol es durà a terme una nova edició de ‘Trobades i topades’, el cicle de representacions teatralitzades que, a partir de personatges de Tortosa, permet fer un passeig per alguns dels episodis que en van marcar la història. En esta ocasió tindran com a protagonistes dos papes vinculats directament amb Tortosa: el papa Benet XIII, conegut com a papa Luna, que va tindre un paper protagonista durant l’anomenada disputa de Tortosa, el debat inter-religiós que va tindre lloc al segle XV entre la comunitat cristiana i jueva. També el papa Adrià VI, Adrià d’Utrecht, que va assolir el màxim càrrec de l’església cristiana a l’època del Renaixement sent bisbe de Tortosa. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

78 + = 86

Últimes notícies