HomeCulturaTortosa reivindicarà la vitalitat de la música coral, amb una cantada col·lectiva...

Tortosa reivindicarà la vitalitat de la música coral, amb una cantada col·lectiva de l’Himne de la Capital

Tortosa vol aprofitar la celebració dels actes de la Capitalitat de la Cultura Catalana per a fer notar la vitalitat de la tradició coral a la ciutat: des de l’Orfeó Tortosí -amb més de cent anys d’història- fins a formacions més actuals, com el Cor Vent de Dalt, el Cor Flumine i el Cor Tyrichae, o més recents, com el Cor LaBinota i el Cor ARTS.

I és en este context que va nàixer la proposta d’organitzar una cantada conjunta de l’Himne de la Capital, creat pel músic Artur Gaya i amb arranjaments per a veus del jove compositor Josep Ollé.

La cantada, prevista per al pròxim 11 de desembre, estarà oberta a la ciutadania. De fet, també hi participaran diverses escoles del municipi que la primavera passada es van unir al projecte Cantem Tortosa.

La inciativa, que ha tingut molt bona acollida entre la comunitat educativa, ha permès fer arribar una unitat pedagògica als alumnes de cinquè i sisè de primària, amb la partitura i la lletra de la cançó, per a treballar a classe .La cantada final, en la qual participaran els cors i els centres escolars, inclourà també la interpretació de nadales tradicionals, amb l’acompanyament de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.

 

Una ciutat de cors

Fundat el 1905 pel folklorista Joan Moreira, l’Orfeó tortosí és un dels cors més antics de Catalunya i actualment encara és un dels referents històrics del cant coral al territori.

Els darrers trenta anys l’oferta musical en este àmbit s’ha ampliat: el 1986 es crea el cor Vent de dalt; el 1996, el Cor Flumine; i el 2000, el Cor de Cambra Tyrichae.

L’any 2013, el Jove Cor Flumine prengué rellevància en l’àmbit nacional arran de la seva participació en el concurs Oh Happy day de TV3. Bona part dels seus membres van fundar el Cor LaBinota (2016).

La darrera incorporació ha estat el Cor ARTS (2020). Així, la música coral s’ha consolidat no només a Tortosa, sinó també a totes les Terres de l’Ebre, on hi ha 23 formacions que formen part de la Federació Catalana d’Entitats Corals.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 5 =

Últimes notícies