HomeSocietatTortosa Sona, una proposta de les Festes de la Cinta amb la...

Tortosa Sona, una proposta de les Festes de la Cinta amb la música feta a casa

Al marge de les actuacions musicals de les orquestres de les nits de ball, o d’estrelles consagrades del panorama musical com Miki Nuñez, Los Rebeldes o Els Catarres, entre d’altres, les Festes de la Cinta 2022 aposten per una programació paral·lela amb música feta a casa i que han titulat Tortosa Sona.

Com la resta d’actuacions i recitals, estes actuacions seran gratuïtes, tindran lloc en diversos indrets de la ciutat i pretenen combinar tota una sèrie d’estils per a donar visibilitat a la qualitat musical dels intèrprets i grups locals.

El dijous 1 de setembre a partir de les 21.30 hores, a la plaça de l’Absis, hi actuarà Josep Lanau, que aportarà els nous horitzons musicals, i Montse Castellà, que després de les seues col·laboracions amb Joan Baez, Paco Ibañez i Txrango presentarà el seu cinquè disc, Salicòrnia. A partir de les 22.00 hores, però al passeig central del Parc, hi actuaran Damas de España, Miquel Segarra, Cara B i Elma. Seran diferents bandes, amb estils molt diversos, com pop, rock o rumba, que mostraran el talent dels jóvens músics tortosins.

El dissabte 3 de setembre, i a la plaça de l’Absis, serà el moment del músic multidisciplinari Albino Tena i la seua banda, a partir de les 22.00 hores.

El diumenge 4 de setembre, a la plaça del Carrilet i a partir de les 21.30 hores, serà el moment d’Obscens, un espectacle fresc i viu amb cançons pròpies que parlen dels grans temes de sempre, amor, esperança o desig, però amb una visió del nostre temps a ritme de rock-and-roll. Serà una nit per a veure també un dels grups clàssics de la dècada dels 80 i 90, que es reuniran per a l’ocasió, Dragon Rapid, també coneguts com El Eterno Masculino o Ten Kontre Maltide. Van arribar a ser número 1 als 40 Principals en l’àmbit estatal, i el seu repertori també compta amb clàssics d’aquells anys d’U2 o Police.

Este mateix dia, al Parc Municipal, a la una de la matinada, arribarà la rumba catalana dels Gitanets amb Sicus Carbonell de Sabor de Gràcia. I les Festes de la Cinta acabaran, com sempre, amb el concert final de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, acompanyats de Pep Gimeno ‘Botifarra’ el dilluns 5 de setembre a les 22.30 hores.

Durant la presentació del programa l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va remarcar la presència dels grups locals durant la Cinta 2022, que tindran el protagonisme que es mereixen: “Pensem que, en el marc de les Festes i des de l’Ajuntament, esta és una bona oportunitat per a ajudar a donar-los visibilitat i que així puguen fer arribar les seues creacions personals i de grup a tot el públic”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

51 + = 57

Últimes notícies