HomeSense categoriaTortosa tornarà la part proporcional de la taxa d'escombraries i de la...

Tortosa tornarà la part proporcional de la taxa d’escombraries i de la llicència de terrasses als comerços que tenen prohibida l’activitat

L’Ajuntament de Tortosa ha establit un paquet de mesures d’àmbit econòmic i fiscal que tenen com a objectiu preservar l’activitat econòmica i l’ocupació i ajudar les economies domèstiques davant la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus Covid-19. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, assenyala que l’objectiu és “ajudar al màxim les famílies i les activitats econòmiques a poder tirar endavant en aquesta greu situació de crisi que estem vivint a la nostra ciutat i al nostre país”.

En relació als impostos i taxes amb caràcter general s’amplia el període de pagament d’impostos com el de Béns Immobles (tant de caràcter urbà, rústic i especial), l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) o la taxa de guals. En relació a l’activitat comercial, s’efectuarà la devolució de l’import corresponent al temps que no hagen pogut fer ús del dret de bars, restaurants i resta d’establiments que tenen concedida la llicència d’ocupació de la via pública per a terrasses. També es retornarà als establiments comercials que s’han vist obligats a tancar per l’aplicació del decret d’estat d’alarma la part de la taxa de recollida d’escombraries corresponent als dies d’inactivitat. En el cas de les parades i locals del Mercat Municipal, tindran la possibilitat d’ajornar el pagament. Així mateix, els paradistes de les fires ambulants dels dilluns i dels dissabtes no hauran de pagar la taxa durant els dies que no s’haja pogut dur a terme l’activitat.

D’altra banda, l’Ajuntament de Tortosa agilitzarà i prioritzarà el pagament als autònoms i petits comerços per tal d’ajudar-los a disposar de més liquiditat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

76 + = 80

Últimes notícies