HomeSense categoriaTreball, Afers Socials i Famílies invertirà 1,6 milions d'euros en els municipis...

Treball, Afers Socials i Famílies invertirà 1,6 milions d’euros en els municipis afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies invertirà a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) un total d’1,6 milions d’euros en els municipis afectats per l’incendi de les darreres setmanes a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià, i beneficiaran fins a 211 persones, entre contractacions i oferta formativa.

El conseller Chakir el Homrani ho ha anunciat en una visita a Flix on s’ha reunit amb els alcaldes d’aquest municipi, de la Palma d’Ebre, de la Torre de l’Espanyol, de Vinebre i de Maials (tots ells a la Ribera d’Ebre), de Llardecans (Segrià), de Bovera i de Granadella (les Garrigues). Posteriorment, s’ha traslladat fins a Móra d’Ebre, on s’ha trobat amb la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carin.

El conseller ha destacat el “compromís del Departament per posar en marxa totes aquelles actuacions que ajudin a superar els efectes de l’incendi en col·laboració amb altres Departaments del Govern”. En aquesta línia, El Homrani ha anunciat la firma d’un conveni amb els consells comarcals de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià a través del qual el Departament finançarà amb 1,35 milions d’euros la contractació de 100 persones aturades per fer tasques vinculades a la recuperació del territori afectat durant un mínim de mig any i sis coordinadors que es distribuiran en funció dels contractes assignats a cada comarca, així com la formació de 100 persones aturades.

El conseller El Homrani ha considerat aquest pla “una oportunitat per estimular l’ocupació a la comarca així com la millora de les condicions d’ocupabilitat de les persones que hi participin”. Vinculada precisament a aquesta aposta per estimular l’ocupabilitat i millorar la formació, el conseller també ha avançat que el Departament destinarà 100.000 euros a incrementar l’oferta formativa a l’Escola Agrària d’Amposta, l’únic centre formatiu que ofereix l’especialitat de gestió forestal i medi natural, i que beneficiarà 45 alumnes.

A més, el conseller ha explicat que es destinaran 150.000 euros a impulsar Certificats de Professionalitat per a persones desocupades en diferents especialitats. Aquesta formació en àrees en les quals hi ha oferta de llocs de feina ha d’ajudar a millorar les expectatives de les persones que cerquen feina i de les empreses que no poden cobrir els seus llocs de treball i, per tant, generar riquesa en el territori. Es preveu afavorir uns 60 alumnes.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 11 = 19

Últimes notícies