HomeSocietatTrens Dignes demana una estació de bus al costat de la del...

Trens Dignes demana una estació de bus al costat de la del tren a l’Aldea

El Govern analitza la factibilitat de quatre noves xarxes de tren-tramvia a les Terres de l’Ebre, el Bages, la Costa Brava i el Pirineu. Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha licitat la redacció de quatre documents per a determinar el potencial de les diverses xarxes per tal de configurar la mobilitat futura “amb una visió diferent de la visió tradicional que considera, principalment, la radialitat vers la gran regió metropolitana”. En tots els casos, es realitzarà una estimació del cost d’execució del projecte, la proposta d’explotació del servei i una anàlisi de la demanda potencial d’usuaris del servei.

La plataforma Trens Dignes ha valorat en primera instància l’anunci, perquè s’adiu a la capil·laritat que reclama per a les comarques ebrenques en matèria de mobilitat.

En este sentit, per a guanyar esta capil·laritat en l’àmbit del transport en autobús i davant l’anunci de l’Ajuntament de l’Aldea de promoure una estació de bus al baixador que actualment hi ha a l’entrada del polígon industrial, al costat de la sortida de l’autopista, Trens Dignes ha demanat al consistori i, sobretot, al Govern, que és qui hauria d’assumir-ne el finançament, que es construïsca una estació de busos just al costat de l’actual estació ferroviària de l’Aldea per a convertir-la, com sempre ha reclamat el grup de pressió, en un veritable node intermodal.

Trens Dignes ha fet una crida en este sentit als agents polítics i socioeconòmics del territori per a fer pressió i ha posat com a exemple el consens entre alcaldies aconseguit al Camp de Tarragona amb relació a l’estació intermodal de Vila-seca o l’anunci d’una nova estació de busos al costat de la del tren a Lleida, que costarà 40 milions. n

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

26 + = 28

Últimes notícies