HomeSocietatTrilla veu viables les cavalcades de Reis però demana evitar aglomeracions i...

Trilla veu viables les cavalcades de Reis però demana evitar aglomeracions i mantenir la mascareta

El cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, creu que les cavalcades de Reis d’Orient s’han de poder fer amb certa normalitat mentre es mantinguin una sèrie de mesures preventives. Així, demana a la població que no s’amuntegui, que porti la mascareta posada, que no socialitzi excessivament i que després de passar els Reis vagi cap a casa seva. “Si no canvia dràsticament la situació, es poden dur a terme”, ha assegurat a Catalunya Ràdio. També creu que es pot mantenir la data del 10 de gener per la tornada a l’escola, ja que veu més perjudicial per la salut mental dels infants tenir-los tancats a casa. No obstant, sí que admet que podria ser una bona mesura fer-los tests d’antígens a l’entrada el primer dia.

Trilla reconeix que la mesura del Regne Unit de fer diàriament tests d’antígens als alumnes “pot ser una mica pesat“, però no ho descarta del tot. Sí que demana mantenir una bona ventilació a les escoles.

Precisament sobre els tests d’antígens, ha explicat que el comitè científic assessor de la Generalitat, del qual forma part, va demanar que es facilitessin tests a la ciutadania per a l’autodiagnòstic, però no sap si la mesura s’ha tingut en compte o no. Trilla creu que això permetria descongestionar l’atenció primària, ja que els positius amb autotests es podrien quedar a casa, comunicar el positiu al seu CAP telemàticament i no haver-hi d’anar si no tenen símptomes greus, tal com ha recomanat la Generalitat.

Sobre l’evolució futura del coronavirus, ha dit que a finals del 2022 o principis del 2023 es podria establir una situació de certa convivència amb la patologia, que seria més lleu que ara, ja que bona part de la població mundial ja estaria immunitzada.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

88 + = 98

Últimes notícies