HomeSense categoriaUn debat-col·loqui sobre drets socials i laborals precedirà dissabte 22 la representació...

Un debat-col·loqui sobre drets socials i laborals precedirà dissabte 22 la representació de l’obra de teatre ‘La zanja’

La programació estable del teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa preveu per dissabte 22 la representació de l’obra ‘La zanja’. Es tracta d’una història que transcorre en una explotació minera a l’Amèrica del Sud, i de la confrontació cultural que una activitat industrial com aquesta té en la població i els veïns de la zona. L’obra, a càrrec de la companyia Titzina Teatre, es presentarà a l’escenari del teatre a partir de les 20 h. Prèviament, les regidories de Cultura i Participació Ciutadana han impulsat una activitat que vol complementar la temàtica de la representació: avui, el regidor de Cultura, Enric Roig, ha explicat que es tracta d’un pas més enllà del Fòrum de l’Espectador, que ja es va iniciar el 31 de gener amb la funció de ‘La rambla de les floristes’, al final de la qual els espectadors van poder mantindre contacte amb el repartiment i analitzar diversos aspectes de l’obra. 

En aquest cas, es planteja un debat-col·loqui que se centrarà en els drets laborals, socials i mediambientals que inspiren ‘La zanja’. L’activitat tindrà lloc a les 19 h, a la sala menuda del Felip Pedrell, amb accés lliure. Està prevista la participació dels sindicats majoritaris (CCOO, UGT i USOC) i serà moderada per la regidora de Participació Ciutadana, Dolors Bel. 

Enric Roig ha remarcat que la voluntat és poder dur a terme accions vinculades a la programació estable del teatre auditori, “potenciant el debat al voltant de les obres, especialment les que tenen un marcat contingut social, com és el cas”, ha dit. A més a més, el tinent d’alcalde de Cultura ha assenyalat els paral·lelismes que la temàtica de ‘La zanja’ pot tindre amb les Terres de l’Ebre, on també hi ha activitats que situen en un difícil equilibri el desenvolupament i la conservació mediambiental. 

Musical de quilòmetre zero D’altra banda, aquest cap de setmana està prevista la representació d’una de les obres més destacades de l’aniversari de l’escola municipal de teatre de Tortosa: dissabte 15 i diumenge 16, l’alumnat del centre portaran a l’escenari el musical ‘La Família Addams’, produït íntegrament a l’EMTT. La representació té l’èxit assegurat, ja que té pràcticament complet l’aforament per a les dos funcions, amb una desena de butaques disponibles en total. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

34 + = 41

Últimes notícies