HomeTerres de l'EbreUn estudi analitzarà com es pot protegir el port de les Cases...

Un estudi analitzarà com es pot protegir el port de les Cases d’Alcanar de les llevantades

Ports de la Generalitat ha adjudicat a la UTE Cases d’Alcanar 2020 (formada per la societat Enginyeria Reventós, SL i la Universitat d’ACorunya), el projecte per a analitzar quines reformes cal fer al port de les Cases per a protegir-lo dels temporals.

L’estudi permetrà fer un assaig en una piscina de model físic per un import de 92.000 euros, i que es preveu realitzar a Galícia el mes d’abril. De l’estudi que sortirà d’esta prova, es redactarà el projecte constructiu que ha d’aportar solucions a un port que és vulnerable als temporals, per a millorar l’agitació interior que afecta les instal·lacions portuàries de les Cases en cas de temporals. El gerent de Ports, Joan Pere Gómez Comes, ha dit que dels resultats d’este assaig en sortirà un projecte amb una solució d’enginyeria que “ens ha d’indicar quins arranjaments s’han de fer a la infraestructura portuària per tal que el port no quede tan exposat als temporals”. El gerent de Ports,  en una visita la setmana passada al port de les Cases, es va comprometre a assumir el cost de la reparació, siga quina siga la inversió a fer: “Aquí n’agafo el compromís: si esta obra val més del que tenim pressupostat, que ningú es preocupe, l’obra es farà tal com els científics ens diguen que s’ha de fer”. L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, va recollir el compromís del gerent: “Estem molt satisfets del compromís, a l’hora de no posar límits pressupostaris al projecte. És una obra demandada des de fa dècades pels pescadors”.

Més enllà d’este projecte, Ports ha invertit recentment 131.000 euros al Port de les Cases, en l’adequació dels molls, els paviments, els equipaments nàutics i els itineraris per a vianants, per a donar més qualitat de servei al sector pesquer i integrar millor el port a la població. Pel que fa a les afectacions del temporal Glòria, ha afectat la infraestructura a la part final del dic, al costat de la bocana, on s’ha desplaçat peces d’escullera de la part final del dic.

Estos dies s’ha netejat el port, afectat per les restes aportades pel mar als molls i s’han fet batimetries del fons marí i  topometries per a comprovar quantes peces d’escullera s’han de reposar. Així, la primera setmana de març començarà una actuació d’emergència per a reposar les peces d’escullera a la part afectada, amb un cost estimat de 200.000 euros.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

51 + = 56

Últimes notícies

-->