HomeEspecial 8MUn estudi apunta que s’ha reduït la bretxa de gènere a la...

Un estudi apunta que s’ha reduït la bretxa de gènere a la llar després de la pandèmia

Un estudi de l’Observatori Social de la Fundació “la Caixa” determina que la bretxa de gènere a la llar s’ha reduït després de la pandèmia. En este sentit, la bretxa de gènere en el total d’hores setmanals de treball, incloent-hi el que és remunerat i el no ho és, s’ha reduït i ha passat d’un diferencial de 9 hores setmanals d’abans de la pandèmia a un diferencial de 5 hores el 2022.

L’estudi Desigualtat de gènere en la feina remunerada i no remunerada després de la pandèmia assenyala que dos anys després del confinament, els hòmens dediquen, de mitjana, 3 hores més a la setmana a la cura dels menors, i les dones, 3 hores menys; i també apunta que l’exposició més gran a les responsabilitats familiars durant el confinament i l’augment de la flexibilitat laboral en podrien ser les causes.

Tanmateix, la investigació de Lídia Farré, de la Universitat de Barcelona, i Libertad González, de la Universitat Pompeu Fabra i la Barcelona School of Economics, apunta que “les dones continuen sent les responsables principals de les tasques de la llar i de les cures domèstiques, ja que hi dediquen un 62 % de la seua jornada, enfront del 43 % que hi dediquen els hòmens”.

Així, diuen, les dones destinen 43 hores setmanals al treball no remunerat, 2 hores menys en comparació amb el període prepandèmia.

En relació amb el període previ a la pandèmia, en el repartiment de les tasques domèstiques es constata una distribució lleugerament més igualitària. Així, entre les tasques en què més ha disminuït la bretxa de gènere hi ha posar la rentadora, netejar la casa i fer petites reparacions.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies