HomeEducacióUn estudi de la URV conclou que els aerogeneradors podrien ser un...

Un estudi de la URV conclou que els aerogeneradors podrien ser un 12 % més eficients amb pales flexibles

Un estudi del grup de recerca Laboratori d’Interacció Fluid-Estructura (LIFE) de la URV ha conclòs que els aerogeneradors podrien millorar la seua potència prop del 12 % amb un eix vertical, que permetria estalviar part de l’espai que ocupen les màquines actualment, i fent més flexibles part de les pales dels aerogeneradors d’eix vertical.Els aerogeneradors d’eix vertical estan poc desenvolupats a la indústria.

Els investigadors consideren que tenen un gran camí per a recórrer, ja que poden instal·lar-se molt junts i la concentració de potència instal·lada per metre quadrat pot ser més alta. A més, els d’eix vertical no s’han d’orientar, perquè són omnidireccionals i funcionen amb independència de la direcció del vent.

Per tant, en un moment en què es posa sobre la taula que petites plantes urbanes s’han convertit en un recurs amb moltes possibilitats, s’està recuperant l’interès per la recerca en estos aerogeneradors. Amb este objectiu, el grup investigador de la URV, liderat per Francisco Huera-Huarte, ha posat en marxa una nova línia de recerca que busca millorar-ne l’eficiència. Des de fa anys l’investigador treballa aspectes del disseny inspirats en la naturalesa, concretament en els moviments dels moixons i els peixos.

“Ens fixem com es mouen els animals per a imitarlos, i una de les seues característiques és, en el cas dels peixos, l’aprofitament de la flexibilitat de les aletes”, assegura. Per això, han creat un prototip d’aerogenerador d’eix vertical amb part de les pales flexibles i l’han posat a prova en un túnel del vent per a veure’n les prestacions.

En un article publicat a la revista Energy Reports, han conclòs que les pales que tenen una certa flexibilitat milloren fins a un 12 % més l’eficiència de la turbina. “Hem comprovat diferents tipus de flexibilitat i hem determinat quin és el rang que fa millorar- la”, conclou l’investigador. La pala no ha de ser tota flexible, sinó només una part, i no necessita cap mecanisme extra, solament el material.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 4 = 6

Últimes notícies