La Conselleria d’Interior revertirà les retallades de personal que ha patit la regió policial de Móra d’Ebre des de 2016.
Les places d’agent de trànsit que han quedat vacants no s’han substituït en sis comissaries de tot el país, i ara la Generalitat traurà noves places per a reforçar les comissaries i l’atenció de proximitat del cos policial. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha reconegut que les retallades de personal de trànsit “han estat disfuncionals” i ha anunciat que es cobriran amb agents de nova fornada en els propers mesos.
El Departament va prendre la decisió de prescindir d’agents de trànsit a les comissaries de Móra d’Ebre, Montblanc, Mataró, Igualada, Olot i Sant Feliu de Guíxols, d’on s’han perdut uns 49 agents en total. Segons el conseller això ha acabat ocasionant que “les tasques de la secció de trànsit s’hagen acabat assumint per altres agents” destinats al patrullatge i l’atenció ciutadana o “fins i tot, per policies locals”. A la vegada, si hi havia un accident, els agents de trànsit tardaven molt més a arribar perquè havien de vindre d’altres comissaries més llunyanes.
És el cas, per exemple, de Móra d’Ebre, on un accident a la regió policial podia requerir d’efectius de la comissaria de Tortosa. Les noves contractacions d’agents de trànsit faran que es destinen a estes àrees efectius de nova fornada: tant dels que estan ara mateix a l’escola policial com de les 800 noves places que estan convocades per a enguany. Elena ha destacat que així s’aposta per “fer una policia de proximitat” i millorar l’atenció a la ciutadania davant qualsevol situació de necessitat.
Satisfacció al Territori
La retallada en el personal de trànsit ha aixecat les queixes de diferents alcaldes de les regions policials afectades en els últims anys. Ara, el fet que s’haja revertit esta decisió s’ha rebut amb bons ulls entre els Ajuntaments afectats, que no esperaven que el Departament apostés per augmentar la inversió i el personal a les comissaries.
La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha definit la decisió del Govern com “una bona notícia” i ha posat èmfasi amb “la necessitat de mantindre serveis” que hi ha al món rural. “No estem habituats que hi haja augments d’inversió o de personal, i moltes vegades ens trobem que hem de lluitar per a no perdre serveis. Per tant, és una notícia que s’ha de celebrar”, ha reconegut Carim.