HomeCiènciaUn estudi de la URV identifica una molècula a la sang que...

Un estudi de la URV identifica una molècula a la sang que ajuda a predir si una persona desenvoluparà covid-19 severa

Un estudi ha identificat un biomarcador que ajudarà a predir si un pacient té més risc de patir complicacions en el seu estat de salut a conseqüència de la covid-19. Es tracta del piruvat, un dels metabòlits que juga un paper clau en el procés d’abastiment d’energia de les cèl·lules, que quan es troba alterat i els seus nivells a la sang són elevats, indica que una persona té més tendència respecte a altres pacients a evolucionar cap a un pronòstic més greu de la malaltia.

La investigació ha estat liderada per grups de recerca de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), de Tarragona, i la Universitat Rovira i Virgili (URV), amb la col·laboració de diferents centres hospitalaris com ara el Joan XXIII.

A més d’ajudar a detectar a temps quan un pacient té més risc de presentar complicacions a conseqüència de la covid-19, este biomarcador contribueix a un millor abordatge i seguiment de la malaltia, per tal d’afavorir la seua recuperació. D’altra banda, la identificació d’este biomarcador també representa una nova via terapèutica per a altres malalties inflamatòries i metabòliques, ja que la funció d’este metabòlit no només és la de proveir d’energia a les cèl·lules, sinó que té una implicació directa per a la salut i el bon funcionament de qualsevol part del cos.

“Gràcies a aquesta investigació el personal sanitari que als hospitals diagnostica i tracta la covid compta ara amb una referència o biomarcador per identificar amb anàlisis de sang si un pacient té els nivells d’aquest metabòlit més elevats i, per tant, si és més propens a presentar complicacions de la malaltia”, ha explicat Sonia Fernández-Veledo, que, juntament amb Anna Rull, ha liderat el projecte. I ha afegit: “aquesta tècnica és més senzilla i econòmica que la utilitzada en el primer estudi i, en conseqüència, podria tenir un impacte clínic potent en la salut pública”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 22 = 32

Últimes notícies