HomeEsportsFutbolUn gol de Ferran a l'afegit, consolida al Tortosa en el liderat...

Un gol de Ferran a l’afegit, consolida al Tortosa en el liderat del grup (1-0)

El CD Tortosa va aconseguir un triomf agònic, quan passaven sis minuts del temps reglamentari, en un partit que durant la segona part va estar aturat deu minuts per la greu lesió que va patir Marc Fabregat que es va fracturar l’humer en una caiguda fortuïta i l’obligarà a passar pel quiròfan.

El Perelló va demostrar, sobretot en un gran primer temps, el perquè són un equip a tenir en compte en la lluita de les tres primeres posicions. Els de David Burgos van gaudir de les millors oportunitats i van perdonar als tortosins durant el primer temps. Després d’una fase d’estudi entre ambdós conjunts la primera oportunitat va permetre-li a Riky guanyant l’esquena de Marc Fabregat per banda dreta, connectar una rematada que Rojas desviava a córner per sobre del travesser (13′). Un minut més tard, en un servei de falta a tres quarts de camp a càrrec de Juanjo Rovira, la pilota volava cap al punt de penal on Pau Castillo entrant completament sol rematava amb el cap desviat fora de pals. El Tortosa es veia superat pel joc directe del Perelló que als 21′ tenia una nova oportunitat per fer el 0-1 quan Ibra marxava del mig del camp totsol, aprofitant-se d’una indecisió en el rebuitg de Marc Fabregat i quan s’internava a l’àrea connectava una rematada que es perdia fregant la base del pal esquerre de la porteria de Rojas. Vuit minuts després Cristian del Pozo des de la frontal ajustava la seva rematada al pal dret de la porteria però no sorprenia a un Rojas ben col·locat. La primera opció local venia en una contra on De la Torre (que va entrar al camp per la lesió muscular de Roger Escribà) des del vèrtex esquerre de l’àrea es perdia desviada després d’un ràpid contracop local amb un canvi d’orientació de Duran. Tot i això, un conjunt groc-i-negre superior al primer temps va tenir una gran ocasió per marcar, quan Joel Marigot salvava el gol sobre la mateixa línia a rematada a boca de canó de Ruben Aznar després d’una bona acció d’estratègia (38′). Amb aquesta gran oportunitat es marxava al descans i amb la sensació per al Perelló d’haver deixat viu al Tortosa.

L’escenari seria completament diferent a la represa. El Tortosa fruit del retoc tàctic introduït per Camarero al descans va estirar-se i va ser clarament dominador de la situació. Poc va tardar en tenir la primera aproximació de perill a la sortida d’un córner que li arribava a Marc Bernardo que rematava de cap interposant-se un defensor visitant. Un minut després era De la Torre qui es presentava sol contra Nogales que feia una aturada felina per evitar el gol. Dos minuts després arribaria la jugada desafortunada de la tarde quan va produïr-se la greu lesió de Marc Fabregat, en una jugada dividida amb Riky, on la topada entre els dos jugadors va acabar amb l’impacte del defensor tortosí amb el mur de formigó que delimita el camp. Aquesta acció va tenir el partit aturat durant deu minuts, abans no van poder treure al jugador en camilla del terreny de joc.

Un cop représ el partit, als 62′ una indecisió defensiva del porter perellonenc a punt estava d’aprofitar-la Marc Bernardo i Joel Marigot però el seu xut el desviaven els defensors sota pals. Sis minuts més tard Nogales feia dos aturades antològiques: Primer desviant ‘in extremis’ a rematada de Silva en una falta penjada per Ferran que guanyava l’esquena a la defensa i la podia desviar a córner. Després del servei de cantonada feia l’autarada de la tarde quan caia a Aleix a la frontal que feia una volea impressionant i salvava desviant-la de nou a córner fent el porter una aturada acrobàtica.

Als 78′ fruit d’una bona combinació del Tortosa per la dreta de l’atac on Ferran filtrava la passada per a Marigot que rematava de primeres i un defensor la desvia a córner. El juvenil Xavi Margalef aprofitant una passada en llarg s’escapolia des del mig del camp i feia l’assistencia massa llarga per a Ferran que rematava massa escorat i podia aturar Nogales sense problemes (88′). El Perelló, en la primera oportunitat que trepitjava l’àrea local, Adri Alonso assistia massa llarg cap a la dreta de l’atac a Pablo i aquest feia la passada enrera per a que Eric Brull rematés massa desviat des de l’interior de la gran (90′). Un minut després De la Torre marxava per l’esquerra fins a línia de fons des d’on feia la passada de la mort cap a Marigot que rematava fluix a les mans de Nogales. El partit expirava però encara hi havia temps per a que Marigot (que va ser el primer partit que no ha marcat) guanya l’acció a la defensa de la defensa i li sortia mossegada a les mans del porter perellonenc des del punt de penal (95′). Fruit d’una ràpida recuperació a la línia de mitjos filtraven una passada els tortosins que trencaven el fora de joc i es presentaven tres jugadors sols contra el porter on Ferran (que encadenava així dues jornades consecutives marcant) definia a la perfecció a la dreta de Nogales totalment batut. El Perelló a la desesperada buscava el gol de l’empat i prop va estar d’aconseguir-ho. Al minut 102 en una acció conflictiva on Silva caent al terra desviava la pilota a córner, els perellonencs van reclamar que la pilota li havia tocat a les mans del central tortosí. Arran del servei de cantonada la pilota li arribava a Ibra sobre el punt de penal, des d’on rematava trobant la mà de Rojas per a desviar-la a córner. Era la darrera opció del partit.

Sala de premsa:

Guillermo Camarero, entrenador roig-i-blanc ens comentava després del partit que “a la primera part ens ha faltat trobar els espais, tot i no tenir ocasions clares hem arribat bé tot i trobar-nos a un Perelló ben situat en defensa que tancaven els espais interiors. A la represa, hem intentat corregir dos o tres posicions, buscar més movilitat en el joc i intentar donar-li una mica més de fluïdesa i ritme de partit i crec que ha estat la segona part millor del que portem de temporada. L’equip ha tingut molt de ritme i ha confiat fins al final quan el gol crec que ha premiat el bon treball de l’equip” ens apuntava Camarero que afegia que “els meus jugadors han arriscat i s’han deixat la pell. No obstant, la lectura negativa han estat les dos lesions que s’afegeixen a les que ja arrossegàvem i tot i tenir una plantilla curta ho mirarem de suplir amb els recursos que disposem que avui hem demostrat, que tot i haver de jugar fora dels llocs habituals, tenim qualitat i polivalència a la plantilla” deia el tècnic roig-i-blanc.

La propera jornada:

En la propera jornada, la sisena del campionat de lliga, es produirà l’enfrontament històric entre el conjunt revelació de la temporada en aquest inici de campanya, l’Ebre Escola Esportiva i el líder Tortosa. Un partit que es jugarà diumenge a partir de les 12 del migdia. Per la seva part el Perelló rep al Camarles en un altre dels derbis de rivalitat comarcal de la propera jornada a partir de 12 del migdia al municipal de la Vinyeta.