HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catUn gran acord de país(II). El model sanitari

Un gran acord de país(II). El model sanitari

Després de cinc setmanes de decretar l’estat d’alarma, i havent adoptat les mesures més dures i estrictes de la UE, s’està aconseguint contenir el nombre de contagis i hospitalitzacions, fet que resulta positiu per a evitar la saturació de les UCIs .

Malauradament, en arribar la COVID-19, s’ha posat en evidència la feblesa del sistema sanitari, greument malmès per les retallades de l’última dècada. Només a Catalunya es van perdre 2.400 professionals sanitaris i més de 1.100 llits. Malgrat tot, la reacció d’aquests professionals ha estat exemplar per tal de donar la resposta necessària en tot moment.

Ara el que ens toca a la gent que fem política és estar a l’alçada de les circumstàncies, no podem defallir, no hi ha altra opció que que remar tots junts, govern i oposició, sense excloure a ningú.

El president Pedro Sánchez està promovent un gran acord per a la reconstrucció econòmica i social del país amb el concurs de la majoria de forces polítiques. La ciutadania es mereix per part dels representants polítics grans consensos i acords per a moments excepcionals.
La predicció del Fons Monetari Internacional és que la producció a Espanya caurà un 8% i la xifra d’aturats pot superar el 20%, ambdós motius més que suficients per entendre l’important retrocés que patirà la nostra economia.

Davant de la crisi econòmica més gran després de la Segona Guerra Mundial, la resposta ha de ser unitària. La responsabilitat és compartida i la ciutadania no perdonarà a cap força política que vulgui traure rèdit de la situació actual per damunt dels interessos i el benestar comú de la societat.

El Govern d’Espanya ha actuat amb responsabilitat en tot moment, abordant les dificultats que han anat sorgint, en els àmbits econòmic, social i sanitari. En una lluita constant davant esdeveniments sobrevinguts i nous a cada moment.  Però aquesta crisi sanitària té una segona part: ara ens cal un gran acord i per això, i més que mai, necessitem fer una gran coalició de consens per refer-nos al més aviat possible, amb la participació de tots els agents socials.

Manel de la Vega Carrera
Manel de la Vega Carrera
Professor, psicòleg, psicopedagog i regidor a l'Ajuntament de Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies