HomeCulturaUn gran mural al Poble Vell recorda els bombardejos sobre Corbera d’Ebre

Un gran mural al Poble Vell recorda els bombardejos sobre Corbera d’Ebre

Un gran mural recorda l’horror i la barbàrie dels bombardejos durant la Batalla de l’Ebre. L’artista Aryz -Octavi Serra- ha dissenyat i elaborat una obra de deu metres d’alçada i sis d’amplada que ja presidix l’església vella de Corbera d’Ebre. Es tracta d’una nova obra artística que lluïx a l’espai i que vol conscienciar la població i els visitants sobre la tragèdia que va suposar la Guerra Civil Espanyola.

L’artista ha elaborat l’obra al seu estudi expressament per ser instal·lada a l’església vella. La va fabricar per peces i este dimecres -dia 16- l’ha muntat i ja presidix la nau principal de l’església. Es tracta d’un mural a color, que impressiona per les seues dimensions, i on hi ha representats diversos avions de guerra efectuant un bombardeig sobre una població. Aryz ha assegurat que la construcció de l’obra “ha estat un repte”, ja que “mai n’havia fet cap d’estes dimensions” i això suposa una dificultat afegida. La fabricació de l’obra ha durat prop d’un mes i s’ha fet mitjançant pintura mural exterior i també acrílica.

Des de l’Associació Poble Vell de Corbera d’Ebre s’han mostrat molt satisfets per la instal·lació d’esta obra i han mostrat la seua voluntat que quede com un element permanent dins l’església. “Creiem que s’adequa molt bé al que hem volgut impulsar des de l’Associació Poble Vell”, ha assegurat el president de l’entitat, Joan Antonio. “La reflexió i la conscienciació de la població a través de l’art ha estat una línia de treball que vam iniciar fa anys amb elements com l’abecedari de la llibertat, la biennal d’art o la instal·lació d’exposicions temporals i permanents”, ha afegit.

Un espectacle de Fira Tàrrega

El Poble Vell de Corbera d’Ebre també acollirà -el proper dissabte 26 de juny- l’espectacle Cabaret delicatessen dins el projecte Nilak de Fira Tàrrega. Es tracta d’un espectacle de diferents arts escèniques contemporànies i que es promouen des de Fira Tàrrega en espais històrics d’arreu del país. El projecte va començar el 2018 a Corbera d’Ebre i torna amb l’actuació de la pianista Clara Peya, les companyies de dansa Laia Santanach amb Aer, el circ de Madame Gaüc amb FIL, i la intervenció de la companyia Vaques. El projecte Nilak va guanyar el premi Carulla 2020 i és un dels onze projectes del Pla d’impuls al circ de la Generalitat.

Properament, al Poble Vell de Corbera d’Ebre també es reprendran altres activitats dins el programa habitual, com pot ser l’organització de concerts, mostres i exposicions, enguany també arribarà el festival Eufònic i, tot i que enguany pertocaria celebrar la Biennal d’Art, des de l’organització desconeixen si podrà tenir lloc a causa dels efectes de la pandèmia.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 42 = 43

Últimes notícies