HomeSense categoriaCompromís recorda que mantenir la planta terrestre del Castor aturada costa 46.500...

Compromís recorda que mantenir la planta terrestre del Castor aturada costa 46.500 euros diaris als contribuents

TERRES DE L’EBRE // Compromís ha recordat que mantenir la planta terrestre del projecte Castor aturada està costant 46.500 euros diaris als contribuents. La formació ha tornat a reclamar al govern espanyol que faci efectiu l’anunci de desmantellament definitiu de les instal·lacions a principis de 2019. El senador de la formació valencianista, Carles Mulet, ha lamentat les “excuses” davant la demanda de complir el calendari anunciat i calcula que s’han pagat ja 60 milions d’euros públics des del moment que ja disposaven del projecte. Mulet ha retret a la Ministra per a la Transició Ecològica, que va signar l’avaluació ambiental del projecte, el seu silenci sobre el desmantellament, tant de la planta terrestre, com de les instal·lacions marines.

“Quines intencions tenen amb aquesta planta i els pous submarins? No entenem què volen, perquè no té sentit i ni PP ni PSOE estan per la labor de depurar responsabilitats”, ha remarcat Mulet, que s’ha desplaçat fins la planta batejada com a Ignacio Pérez, difunt germà de l’empresari Florentino Pérez, principal responsable del projecte, per denunciar novament el cas. L’estudi per al desmantellament encarregat a Enagás pel govern espanyol va xifrar en prop de 160 milions d’euros el desmantellament d’aquetes instal·lacions, que van quedar fora de servei abans de poder començar a operar, ja fa vuit anys.

Preocupa també el desconeixement de les mesures o comprovacions que s’han efectuat per garantir la integritat i seguretat de les vàlvules de tancament dels pous submarins, així com la inexistència d’un calendari concret de desmantellament. En aquest sentit, el protaveu de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, Evelio Monfort, ha recordat que els segells provisionals instal·lats al fons del mar l’any 2016 ja es trobarien caducats des de l’any passat sense que s’hagin pres encara mesures per substituir-los pels definitius, com va anunciar el govern espanyol.

Una situació, ha apuntat Monfort, generadora de perill per fuita d’hidrocarburs que podria afectar una zona de costa de gran valor ambiental –amb el delta de l’Ebre al costat- i amb una gran activitat turística.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies