HomeSense categoriaUn informe epidemiològic constata una baixa positivitat de coronavirus entre els docents...

Un informe epidemiològic constata una baixa positivitat de coronavirus entre els docents de les Terres de l’Ebre

 

TERRES DE L’EBRE // Les directores territorials d’Educació i Salut de les Terres de l’Ebre han presentat conjuntament les dades dels cribratges que s’han realitzat als professionals de centres educatius durant l’inici del trimestre escolar. S’han recollit en total 3.639 PCR d’automostra durant 3 setmanes, de les quals només 25 han resultat positives, que equival a un 0,69%. Cal recordar que aquestes mostres eren totalment voluntàries i que hi podien participar tots els professionals del total de 118 centres educatius del territori.

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, ha volgut “destacar la feina de coordinació prèvia i durant aquestes setmanes per poder dur a terme aquest repte per part de les RECO, gestió primària, gestores Covid, epidemiologia, laboratori o direccions dels centres”. Lleixà també ha volgut agrair “la implicació dels professionals d’educació, que en un gran percentatge han realitzat aquesta mostra de forma voluntària”.

Montse Perelló, directora d’Educació a Terres de l’Ebre, destaca “que la baixa positivitat en els resultats als professionals educatius realitzats malgrat estar en el pic de la tercera onada al territori indica que el col·lectiu educatiu és un exemple de com cal protegir-se i així protegir la comunitat. L’escola és un lloc d’aprenentatge en tots els sentits i allò que s’aprèn i es fa a l’escola és el que es replica fora de l’escola, sigui a casa o en l’àmbit social”.

Dades del primer trimestre

Durant la roda de premsa Mar Lleixà, directora de Salut de les Terres de l’Ebre, i Montse Perelló, directora d’Educació de Terres de l’Ebre, han fet un repàs de l’informe elaborat per les gestores Covid-19 de Vigilància Epidemiològica respecte a la gestió de casos Covid-19 als centres educatius durant el primer trimestre del curs escolar. Aquestes dades mostren que durant el primer trimestre es van detectar fins a 996 casos positius en centres educatius, dels quals només un 12,95% es va considerar que eren deguts a un contacte estret en l’àmbit escolar. El principal motiu de contagi en l’àmbit educatiu, amb un 48,49% dels casos, respon a causes de contactes estrets socials.

Una altra de les dades que revela l’informe és que, referent a la distribució temporal dels casos positius, la majoria es van gestionar entre el 30 de setembre i 11 de novembre 2020, corresponent amb els cribratges massius a Tortosa i també amb una distribució semblant a la corba epidemiològica de Catalunya de la segona onada.Mar Lleixà ha destacat “que aquestes dades ens demostren que les escoles són segures, i han de donar tranquil·litat a la comunitat educativa i a les famílies i confiança en la gestió dels casos”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 48 = 55

Últimes notícies