HomeSuccessosUna avaria a la canonada principal dixa part de la població de...

Una avaria a la canonada principal dixa part de la població de la Sénia sense aigua durant 12 hores

Una avaria a la canonada principal que abastix el dipòsit municipal de la Sénia va dixar, este dilluns passat, part de la població sense aigua durant, almenys, unes dotze hores.

Segons explica el regidor de Serveis Municipals, Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Víctor Reverté, el trencament va produir-se al tram de canonada que passa prop de la font de Sant Pere. “Al voltant de la canonada hi havia un pi d’uns sis metres d’altura, que es trobava en uns terrenys molt humits a causa de l’aigua que va caure durant el cap de setmana”, diu Reverté que afegix “això sumat al fet que creiem que ja devia haver-hi una fuita d’aigua a la canonada, va fer que, entre la pluja i el vent, l’arbre es decantés, fent de palanca a la canonada i la trenqués, provocant una font d’aigua”.

I és que segons detalla el regidor “per la canonada hi passaven uns 24 litres per segon, que sumats a l’aigua que venia del dipòsit i l’aigua que retornava de la xarxa va provocar una esllavissada del terreny del voltant”.

Uns fets que van produir-se durant la jornada de diumenge, després que els operaris de l’Ajuntament de la Sénia fessen la respectiva revisió diària de l’estat de les instal·lacions de l’aigua potable sense detectar cap anomalia. “El dilluns, a les set del matí, el cap de la brigada municipal va trucar-me informant-me que no teníem aigua al dipòsit municipal”, narra el regidor de Serveis Municipals, que explica “a partir d’aquí vam començar a mirar la captació d’aigua, els primers trams, comprovar les pressions… Fins al Molí de l’Abat tot anava bé i d’allí cap a Sant Pere vam anar vorejant la carretera pels llocs on sabem que transcorre la canonada fins a detectar una fuita enorme”.

El consistori va detectar l’avaria a la seua canonada principal al voltant de les 8.30 hores. “Vam posar-nos a treballar immediatament per a substituir el tram de canonada afectat, ja que tenim la gestió pròpia de l’aigua, i a les 15 hores ho teníem reparat”. Aleshores, s’havien de recuperar els nivells d’aigua del dipòsit municipal per a poder oferir el servei amb normalitat a la ciutadania.

En este sentit, el regidor assenyala que “la Sénia és un poble de 5.500 habitants, amb una trama urbana gran i alguns punts de la població dispersos, així que, malgrat que vam començar a donar aigua al dipòsit, fins passades les 22 hores no va començar a arribar un bon flux d’aigua a les cases”. En este sentit, determina que “alguns habitatges van estar prop de dotze hores sense aigua” i afegix que “fins passades unes 24 hores no va restablir-se perfectament el cabal d’aigua al municipi”. A més, amb l’arranjament de la canonada, el regidor indica que, ara, “el rendiment d’entrada d’aigua al dipòsit és més elevat que abans”.

Al llarg de la setmana, els operaris han continuat treballant a la zona on va trencar-se la canonada, perquè “l’esllavissada va ser tan gran que ara estem refent un petit mur a la vora de la carretera, per tal d’assegurar el pas del marge pel lloc on va la canonada”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 83 = 91

Últimes notícies