HomeSocietatUna delegació de Costes visita les Salines de la Trinitat

Una delegació de Costes visita les Salines de la Trinitat

TERRES DE L’EBRE // Una delegació de treballadors del Servei Provincial de Costes de la Direcció General de Costes del Ministeri de Transició Ecològica, encapçalada pel seu cap Antoni Espanya, va visitar durant el dia d’ahir les Salines de la Trinitat al Delta de l’Ebre.

La visita tenia per objectiu que el personal del servei conegués de primera mà la realitat d’un dels indrets més singulars de la costa tarragonina i introduir als treballadors en el funcionament hidrològic de les quasi 1.000 hectàrees de les llacunes, basses i dipòsits, destinats a l’evaporació solar de les aigües.

Durant la visita, es va posar de manifest la greu situació de les Salines davant del canvi climàtic provocada per la inestabilitat de la barra del Trabucador, que de moment és l’únic connector amb el món exterior.

Els assistents van poder observar a distància, des del mirador alçat i privilegiat de la zona industrial, la funció ambiental de les Salines, una part de les quals acullen en aquests moments al voltant de 2.500 a 3.000 pollets de flamenc, a més dels exemplars adults.

L’observació es va poder fer, sempre des de la zona industrial i mitjançant potents telescopis i prismàtics, permeten a la delegació, observar també la colònia de gavines corses, xatracs becllargs, currocs, gavines capblanques, becs d’alenes, ànecs blancs i un llarg etcètera d’altres ocells reproductors, en aquest indret pertanyent a la reserva natural parcial de la Punta de la Banya, dins del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

La comitiva va aprofitar per visitar la fàbrica i conèixer els processos d’assecament, granulat i envasat dels diferents productes de sal marina, per una posterior comercialització i distribució a escala mundial.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

73 + = 76

Últimes notícies